Kuře v pivní omáčce

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 58
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky nebo stehna
    • 0,3
      l pivo světlé
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • pepř celý
    • česnek
    • 1
      lžíce ocet
    • tuk
    • 3
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom rozmícháme pivo s kečupem a octem a vlijeme na kuře. Dáme do trouby a pečeme do měkka. Když je kuře měkké a omáčka zčásti vypečená, přidáme utřený česnek a podáváme s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mim
    Mim |

    7. 4. 2013 11:05

    Moooc dobré

  • Jitka Š.
    Jitka Š. |

    5. 8. 2011 15:48

    Dělala jsem králíka a byl výborný, přidala jsem med. Mňamka

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    21. 7. 2011 15:07

    Kuřátko bylo výborné.

  • milan
    milan |

    19. 3. 2011 11:48

    děcka dejte si to, je to super !!!!!!!!!!!!!

  • Islapakova
    Islapakova |

    9. 1. 2011 14:56

    Dělala jsem z králíka, světlého piva Holby. Nedala jsem ocet, ale lžíci medu a hodnotím 1.Stačí skutečně ze 1/4 litru piva.

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 1. 2011 18:19

    Česnek jsem přidal už do piva s kečupem... .Kuře jsem na cibuli předpekl rovnou v troubě,pak polil,dopekl a musím říct,že to u nás bylo sice jak v pivovaru,ale bomba bašta.Ti,kdo se tvářili na rýži nevěřícně mi pak záviděli :-P -dobře jim tak ;-) !Určitě zopakuji...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    4. 1. 2011 13:18

    Výborné.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    14. 9. 2010 08:50

    Jednoduché a výborné.

  • martina brunclikova
    martina brunclikova |

    22. 6. 2010 19:51

    Výborné..Všem nám to moc chutná.Dávám půl litru piva aby bylo více štávy..hodnotím 1

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    1. 5. 2010 14:49

    Tak jsem recept trochu změnila neboť jsem doma neměla pivo, ale jen víno.. Bylo to výborné (nedávala jsem hořčici). Příště určitě vyzkouším s pivem. Díky moc za recept, hodnotím za 1.

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    31. 1. 2010 12:30

    Dnes jsme měli k obědu a bylo to výborné. Použila jsem cca 1 kg vykoštěného kuřete, asi 3/4 litru černého piva a 6 lžic medu. Česneku jsem dala celou palici. Malinko jsem to předdělala večer a nechala do druhého dne uležet, pak jsem to druhý den upekla. Chuť je vynikající dávám za 1.

  • Alena Zuskova
    Alena Zuskova |

    9. 11. 2009 11:21

    skvělé dávám za 1

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2009 12:57

    Opravdu výtečné! Celá rodinka si pochutnala.Dala jsem víc piva a taky česneku! Dávám 1!!!

  • Šárka Kučerová
    Šárka Kučerová |

    5. 2. 2009 12:38

    Bylo to dobré, jen jsem měla asi dát více pepře a česneku, aby to bylo pikantnější. Příště zkusim přidat med.

  • K. Z.
    K. Z. |

    3. 1. 2009 12:34

    S přítelem jsme se do toho pustili a bylo to luxusní a výborné, rozhodně doporučujeme!!! :) Už se nemůžu dočkat, až si to dáme zase. :) PS: Dali jsme půl litru černého piva a také med.

  • Radka Kmentová
    Radka Kmentová |

    8. 11. 2008 15:00

    Ze světlého piva je nejlepší na vaření Kozel.

  • elyzabeth b.
    elyzabeth b. |

    8. 11. 2008 14:41

    chutnalo nam to:-)

  • Hana Albrechtova
    Hana Albrechtova |

    30. 10. 2008 09:20

    Včera jsem příteli uvařila vaše kuře.Bylo to výborné ale souhlasím s Vladem. Málo štávy. Jinak bych nic neměnila.Dávám za jedna.

  • Vladan M
    Vladan M |

    25. 10. 2008 18:43

    Výborné kuře - 1A. Dělal jsem ale z půllitru piva,aby rýže nebyla suchá.

  • Silvia Kralovicova
    Silvia Kralovicova |

    20. 8. 2008 14:22

    Kura bolo vyborne. Ja som este k cibuli dala podusit 2 nakrajane rajciny a kecupu by som dala trochu menej, je to potom dost sladke a musela som viac prisolit. S ryzou s hraskom to bolo super.

  • Martin Stratílek
    Martin Stratílek |

    10. 7. 2008 07:50

    Vynikající!!!! Světlé oivo na vařeí nepoužívám, jedině tmavé a zkusil jsem přidat i trochu medu, jak píše Dana Křížová a opravdu to nemělo chybu.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    13. 3. 2008 13:33

    Bylo to výborné!!!!!!!!!!! Přidali jsme jen med, máme rádi kombinaci medu a piva.... a byl to opravdu skvělé!

  • Alena Schejbalová
    Alena Schejbalová |

    19. 2. 2008 18:41

    Dnes jsem vařila králíka,je to bezva bašta,všichni si pochutnali.

  • Kristýna Šípková
    Kristýna Šípková |

    25. 7. 2007 17:32

    Výborný jídlo, měl jsem ho několikrát a vždycky sem si pochutnal :-P mňam mňam a komu to nechutná, tak nemá chuťový buňky:-) .Jinak je to dobrý i s bramborama i štouchanejma.

  • Jiří
    Jiří |

    13. 1. 2007 13:28

    Určitě černé pivo, světlé způsobí onu hořkou chuť

  • Magda
    Magda |

    2. 5. 2006 08:08

    Naši rodinu to zas až tak moc neoslovilo.Přišlo mi to dost nahořklé a aby to bylo k rýži musela jsem přilít vodu aby bylo dost šťávy. Každý má zkrátka jinou chuť.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 4. 2006 11:24

    Nebylo by lepsi pouzit misto svetleho piva cerne? Maminka mi rikala, ze svetle pivo je dost horke na vareni. Pritom bych tento recept rada vyzkousela.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 4. 2006 11:16

    Ikonka se nezobrazuje v případě, když nejste přihlášená.

  • Ludmila Chromá
    Ludmila Chromá |

    13. 4. 2006 10:39

    Experti a expertky,jak se to ukládá do oblíbených, vždyť se tady ta kolonka nezobrazuje?????

  • Nilda
    Nilda |

    12. 4. 2006 20:47

    Dobré, také jsem dala více česneku

  • Klea xxx
    Klea xxx |

    12. 4. 2006 17:36

    Už jsem ho vyzkoušela,česneku je potřeba víc,navíc jsem zkusila přidat i tymián a opravdu nám moc chutnalo.

  • Jitka
    Jitka |

    2. 3. 2006 13:50

    Tak jsem dneska vyzkoušela a celkem nám chutnalo. Akorát příště zkusím dát víc česneku, dneska jsem z opatrnosti dala jen 2 stroužky a nebyl tam moc cítit.

  • Emča
    Emča |

    1. 3. 2006 12:10

    Dělala jsem s bramborovým knedlíkem a bylo to dobré

  • Jitka
    Jitka |

    1. 3. 2006 09:40

    Nezkoušel jste to někdo s jinou přílohou? Manžel rýži ke kuřeti nejí.Jinak to vypadá zajímavě.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 2. 2006 20:04

    Dělala jsem dnes k obědu a moc jsme si pochutnali, recept si zapisuji a zařadím do svých oblíbených

  • Ruth
    Ruth |

    18. 2. 2006 13:30

    Teď jsem dojedli a moc nám chutnalo, také jsem přidala hodně česneku, bylo to super

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2005 17:53

    Mňamka, dávám hodně česneku, to nám chutná

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2005 20:05

    Máte pravdu je to fakt super, zařadím do oblíbených receptů

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    11. 10. 2005 09:25

    Úplná lahoda.Super

  • Emil Weyr
    Emil Weyr |

    13. 5. 2005 19:34

    Výborné...

  • Jana M.
    Jana M. |

    17. 4. 2005 11:56

    Toto vyborne kure v pivni omacce jsme prave dojedli,ani jsem necekala,ze to bude tak dobre.Fakt vyborne.Doporucuji vyzkouset.Akorat jsem nedala ten ocet,na nej jsem zapomela.

  • Radka
    Radka |

    4. 4. 2005 13:39

    O víkendu jsem to zkoušela (bez kečupu), pouze jsem kuře "opatlala" v hořčici a rozetřeném česneku a bylo to výborné a tak pivní omáčka... mňam!

  • Lubor
    Lubor |

    30. 1. 2005 18:38

    Nám také chutná

  • Hanča
    Hanča |

    30. 1. 2005 18:37

    Moc nám chutná, někdo dává hodonocení 5, ale je to věc názoru já hodnotím jedničkou a je nás asi víc podle diskuse

  • Misa
    Misa |

    24. 1. 2005 04:40

    Taky nam moc chutnalo. Kure je stavnate a pikantni!!!

  • Anonym
    Anonym |

    30. 11. 2004 19:50

    Moc dobré

  • Josef
    Josef |

    28. 11. 2004 23:30

    Výborná úprava nevýrazných mas.Hodí se i pro úpravu králíka. Použil jsem pouze polovinu cibule a nahradil stejným množstvím pórku. Je jemnější než cibule a k dušení jsem použil el."pizza pánev" s pokličkou. Výsledný pokrm byl skvělý. Díky za dobrý recept.

  • Tomáš
    Tomáš |

    27. 11. 2004 21:52

    Máme s dětmi velmi rádi podlévání pivem téměř jakékoli úpravy masa vyjma snad guláše, různých omáček, kde se to zkrátka moc nehodí atp. Ovšem pepři se poměrně vyhýbáme a když už je chuť na ostré, tak raději feferonku či mletou pálivou papriku. Ono je to i příjemnější - po pepři je dlouho žízeň, papriku zapijete malým množstvím tekutiny a přestane pálit, i nadbytečná žízeň opadne :-)Dobrou chuť!

  • Alice
    Alice |

    25. 11. 2004 18:39

    Dobré

  • Jana
    Jana |

    25. 11. 2004 09:10

    Nic moc

  • Ilona
    Ilona |

    23. 11. 2004 19:37

    Vypadá to dobře, hned to zkusím!

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    11. 11. 2004 23:27

    Pekla jsem na druhý den k obědu, ale už večer jsme si to dali jen tak s chlebem, je to bašta, doporučuju!!!

  • Alis
    Alis |

    30. 9. 2004 19:04

    Radko, máš pravdu, tohle jídlo naše vybíravá rodinka také může

  • Radka
    Radka |

    29. 9. 2004 22:20

    Toto můžeme.

  • Andrea P.
    Andrea P. |

    23. 9. 2004 00:33

    Jedlé...

  • Jano
    Jano |

    17. 9. 2004 12:01

    ...no dobré, ale žiadny kulinársky zážitok, myslím, že raz stačilo

  • Anonym
    Anonym |

    9. 9. 2004 22:10

    Hodnotím: JEDNIČKA několikrát podtržená!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    21. 8. 2004 16:19

    V picní omáčce musí být dobrý všechno! :)

  • Eva
    Eva |

    20. 8. 2004 19:54

    Je to vynikající

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2004 18:37

    Vynikající

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    20. 6. 2004 19:26

    Výborné, celá rodina si moc pochutnala.

  • Luba
    Luba |

    15. 6. 2004 21:05

    Moc nám chutnalo!