Kuře na paprice trochu jinak

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Omáčka
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 100
      ml smetana na vaření Cremefine, či obyčejná sladká
    • 1
      balíček paprika - sladká mletá
    • 1
      kostka masox
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr na dochucení
  • Noky
    • 300
      g hrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce sladká smetana
    • 150
      ml voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku položíme čtvrtky kuřete a necháme jen maso zatáhnout ze všech stran a zase vyndáme. Na cibulce krátce osmahneme rajský protlak a zasypeme mletou paprikou. Pozor nesmažíme dlouho, paprika by mohla zhořknout! Rychle vložíme zpět kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené. Do tohoto rozdrobíme kostku masoxu (nebo slepičího bujónu) a vhodíme nové koření, vaříme, dokud maso nezačne odpadávat od kosti.
2
Poté maso vyndáme, omáčku přecedíme přes jemný cedník a zahustíme klasickou záklechtkou (mouka+voda). Omáčku provaříme, aby mouka nebyla cítit a vložíme do ní obrané maso z kuřete. Přidáme smetanu. Dochutíme solí a cukrem (dávám asi 1 a půl lžíce cukru, ale záleží na vaší chuti).
3
Noky: do mísy nasypeme mouku, do ní přidáme žloutky, smetanu, vodu, sůl, zamícháme a mokrou lžící odebíráme z mísy menší noky a ihned házíme do osolené vroucí vody, krátce provaříme, scedíme a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    12. 2. 2013 18:11

    všem to moc chutnalo i zeťákovi ktery kuře na paprice nejí :-) ;-)

  • Leona
    Leona |

    26. 9. 2011 11:16

    Je výborná.Já sem neměla sladkou papriku,tak sem dala maliko pálivé a myslím si,že je lepší,než se sladkou ;-)

  • Honza
    Honza |

    18. 3. 2011 13:34

    Dostal jsem čtyři stehna, tak to zkusím. Podobně to dělaly i naše mámy a babičky. Jen toho nového koření se děsím. Tolik ho tam asi nedám. Bude stačit polovina. Doporučuji místo oleje smažit na sádle, nebo k sádlu přidat trochu přepuštěného másla. Teplota by neměla být příliš vysoká, aby nám máslo rychle nezhnědlo. Papriku jako takovou vůbec nesmažím, resp. nenechám na ohni. Hned po nasypání a zamíchání hrnec sundavám z plotny a vracím až po přidání masa a vody. Před dokončením ještě povařím trochu kořenové zeleniny, kterou po změknutí odstaním a sním jen tak jako předkrm. Mouku moc nemusím. Spíše je lepší přidat trochu zakysané smetany ke každé porci při servírování. Noky jsou dobrá věc, ale pro běžné vaření na sobotu udělám jen běžné těstoviny, koupené v krámě. Noky zkusím někdy v budoucnu ke slepici na paprice, kterou při troše štěstí a dobré náhodě dostanu na vesnici od známých.

  • lada
    lada |

    5. 3. 2011 16:06

    DNES TO SKOUŠÍM TAK JSEM ZVĚDAV :-X

  • naty
    naty |

    10. 10. 2010 19:01

    takhle to dělám taky už x let :-)

  • Petr Stříbrský
    Petr Stříbrský |

    12. 10. 2009 09:05

    Mňamka