Kuře na Moravance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Scarlet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, nasolíme a potřeme česnekem. Dáme na pekáč a s 1/2 másla (přikryté) pečeme. Mezitím svaříme moravanku a ostatní ingredience. Tímto kuře, (které je z poloviny upečené), polijeme a dáme dopéct. Už nepřikýváme, aby vznikla křupavá kůrčička.
2
Podáváme s čímkoliv, já mám nejraději hranolky nebo brambory opékačky (něco jako americké brambory).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    28. 5. 2009 13:32

    Také dělám,jen dávám 1/4 másla a nedávám mojoránku a papriku.Je dost sosu,kak že se hodí k tomu i rýže.z moravanky vyndavám feferonku. Zkoušela jsem i variantu místo kečupu smíchat 3 druhy hořčice+pepř a potřít porce kuřete den předem a moravaku jen přidám k pečení, je to také výborné,vyzkoušejte, něco na způsob "podle L.Klausové"

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 5. 2009 20:00

    Prosím vymazať túto fotografiu z tohto receptu. Táto fotka tu nepatrí, je to moja fotografia od receptu Kachna plněná brambory. Tam tú fotku kedysi pani Kovářová aj dala. Neviem, ako sa naraz ocitla aj tu.

  • Lenka
    Lenka |

    26. 3. 2007 12:47

    Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla! Jen spíš místo hranolků doporučuji spíše vařené brambory, protože i při dodržení poměru surovin je šťáva sice výborná, ale řidší. Vřele doporučuji vyzkoušet!

  • marcela
    marcela |

    10. 1. 2007 15:46

    dělám dost často výborné

  • Anna
    Anna |

    2. 5. 2005 09:59

    Toto znám a dělám to, taky místo kuřete dám někdy králika. Je to výborné. Doporučuji všem.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: