Kulebjaka - ruský piroh

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 25
      g droždí
    • sůl
  • Rýžová náplň
    • 1
      ks cibule osmažená na tuku
    • 350
      g rýžová kaše (350-400g) HUSTÁ! (popř. rýže uvařená v mléce)
    • 1
      ks vejce
    • cukr trocha
    • 80
      g rozinky
  • Pohanková kaše
    • 350
      g pohanková kaše HUSTÁ - klasicky uvařená
    • 1
      ks cibule osmažená na tuku
    • 1
      ks vařená vejce sekané
    • houby trocha - sušené a podušené
  • Masová náplň
    • hovězí maso uvařené, nadrobno nasekané (ne mleté!)
    • 1
      ks cibule na tuku osmažená
    • pepř mletý
    • 2
      ks vařená vejce nasekaná
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • 4
      ks palačinky klasicky upečené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo pohankovou náplň, zakryjeme palačinkami, rozložíme masovou náplň, na ni vrstvu na kolečka nakrájených vajec, vrstvu osmažené cibule.
2
Povrch pirohu přikryjeme zbytkem těsta a ozdobíme ho z trošky těsta vykrájenými kolečky, hvězdičkami apod. Potřeme rozšlehaným vejcem, necháme 15 min kynout a pečeme v troubě asi 45 minut.
3
Podáváme k hovězímu nebo slepičímu bujónu.
4
Poznámka: nejobvyklejší tvar kulebjaky je obdélník velikosti plechu. Je to velký piroh s několika vrstvami náplně oddělenými palačinkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    28. 5. 2013 20:00

    Pirohy asi nebudou můj šálek kávy.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: