Kedlubnová polévka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kedlubna
    • 500
      ml zeleninový vývar z kostky
    • pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
    • 200
      ml smetana
    • 1
      svazek kerblík
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • 50
      g uzená šunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny pořádně omyjeme a oloupeme. Vývar s pomerančovou kůrou uvedeme do varu a 10 minut v něm vaříme kedlubnové slupky. Scedíme. Kedluben nakrájíme na plátky a vaříme ve scezeném vývaru. Asi 1/3 jich vyjmeme již po 8-10 minutách, ostatní vaříme asi 15 minut. Přilijeme smetanu a přidáme nahrubo posekaný kerblík. Vše rozmixujeme, osolíme, opepříme a osladíme.
2
Do polévky vrátíme kedlubnové plátky a prohřejeme je. Na talíři zdobíme uzenou šunkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.