Kapustový nákyp s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kapusta
    • 2
      ks houska
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      ks vejce
    • olej
    • 40
      g máslo
    • 1
      miska houby
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme chvíli prosáknout. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme houby nakrájené na plátky a dusíme. Změklé máslo rozetřeme se solí, postupně vmícháme žloutky a pak postupně vmícháme nakrájenou kapustu, houby, namočené žemle a nakonec sníh z bílků a trochu strouhanky. Směs upravíme ve vymazané formě a pečeme dozlatova v předehřáté toubě.
2
Jako příloha je dobrá bramborová kaše.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    20. 10. 2004 14:59

    Ňam. To se to čte.