Kapustový nákyp s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme chvíli prosáknout. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme houby nakrájené na plátky a dusíme. Změklé máslo rozetřeme se solí, postupně vmícháme žloutky a pak postupně vmícháme nakrájenou kapustu, houby, namočené žemle a nakonec sníh z bílků a trochu strouhanky. Směs upravíme ve vymazané formě a pečeme dozlatova v předehřáté toubě.
2
Jako příloha je dobrá bramborová kaše.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Houska Kapusta Máslo Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tuk Vejce

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    20. 10. 2004 14:59

    Ňam. To se to čte.

Další doporučené recepty: