Játra naprudko

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 400
      g vepřová játra Nebo kuřecí cca pro 3 osoby
    • rostlinný olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra lehce opláchneme a rozložíme na větší prkénko. Jemně z každé strany poklepene nožem (jako bychom chtěli naklepat). Pozor, ať moc neporušíme a nepotrháme! Z každé strany posypeme nejlépe čerstvě umletým pepřem a kmínem.
2
Poté na pánvičce rozpálime olej nebo sádlo. Játra zprudka orestujeme po obou stranách, poté zmírníme plamen a ještě chvilku restujeme (cca 2a3 minuty z každé strany, podle velikosti jater). Přendáme na talíř, kde jemně posolíme.
3
Přidáme cca 1 polévkovou lžíci výpeku z pánve. Podáváme společně s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu

  • Karolína
    Karolína |

    5. 12. 2014 10:47

    a neztvrdnou? jakk dlouho fritujete

  • ana
    ana |

    28. 8. 2005 21:47

    Tak tomuhle doma říkáme anglická játra a milujem to, i když to asi není moc zdravé. K tomu si děláme ještě volské očíčko a opečené brambory a nějakou zeleninku, mňam mňam

  • Ivana
    Ivana |

    26. 8. 2005 09:26

    Na prskající pokrmy jsem si koupila takovou drátěnou rozptylovací mřížku s úchytkou, položím ji na pánev a nic se ven nedostane. Doporučuju.

  • Svetlana Blahútová
    Svetlana Blahútová |

    26. 8. 2005 06:40

    Toto som ešte neskúšala, ale ja ich robím na slušnej vrstve usmaženej cibule. Potom neprskajú.Prekrojím čerstvé pečivo(housku), netriem horčicou a naplním pečeňou aj smaženou cibuľou.K tomu rajčiny, papriku... Mňam!

  • Marta
    Marta |

    25. 8. 2005 20:44

    Takhle upravená játra miluju. Jenom šíleně prskají, tak je raději zavírám do friťáku.