Jarní makaróny s rybou a kopřivami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mák
    • olivový olej
    • voda
    • máslo
    • mrkev
    • petržel
    • bílé víno
    • kopřiva
    • smetana
    • otruby
    • estragon
    • pepř mletý
    • sůl
    • filety z mořských ryb
    • sýr čerstvý Cottage, Lučina
    • makaróny či jiné těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu otrub na zahuštění, po chvíli přidáme tolik vody, aby nám vznikla velmi hustá polévka, přidáme ještě kopřivy a sůl a krátce povaříme. Před koncem varu přidáme dvě lžíce smetany na zjemnění, po vypnutí pak špetku estragonu a opepříme.
2
Mezitím si rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém krátce osmahneme 1-2 lžíce máku, přidáme rybu, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do úplného rozpadnutí ryby na malé kousky (měla by zbýt trocha vody). Na rybu pak přidáme omáčku z mrkve, promícháme s uvařenými makaróny. Můžeme přidat ještě čerstvý sýr. Rybu lze vynechat, je to výborné i bez ní.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 4. 2006 09:54

    Tomáši, dík. Neotřelé recepty vítám:-))