Jachnija z kuřete

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      sklenice víno
    • 300
      g cibule
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou, vmícháme rajčatový protlak, přidáme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
2
Při dušení maso podléváme vodou, ke konci dušení šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
3
Podáváme s rýží nebo brambory a s paprikovým, okurkovým nebo rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    9. 8. 2006 11:51

    Jaké víno,bílé?

  • komita
    komita |

    8. 8. 2006 22:16

    není tam té cibule nějak málo?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 6. 2005 21:06

    Tady pred "jachnija" mohlo stat klidne slovo "balkanska" :-))) Znama uprava, doporucuji! Zadne zbytecne koreni, proste, jednoduche, dobre.