• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečno-hruškový pečený čaj
Napište svůj komentář k receptu

Jablečno-hruškový pečený čaj

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený čaj
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 1
      kg jablka očištěná od jádřinců
    • 1
      kg hrušky očištěná od jádřinců
    • 100
      g rozinky nebo brusinky
    • hřebíček celý nebo mletý, dle chuti
    • skořice - mletá nebo celá, dle chuti
    • 450
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca
    • 2
      ks citron menší
    • sklenice a víčka
    • 1
      dl hnědý rum - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr. Rozinky nebo brusinky spaříme vroucí vodou a přidáme k ovoci. Vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 190 stupňů. Během pečení občas promícháme. Krátce před koncem pečení zalijeme rumem. Kdo alkohol nemusí, rum prostě vynechá.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Ovoce pečeme podle toho, jak pevné je. Já dělám z pevnějších pozdních odrůd a peču cca 35-40 minut nebo v remosce zhruba 40-45 od zapnutí.
3
Horké plníme do čistých sklenic, které po naplnění pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme částečně zchladnout a poté uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Používáme tak, že ze sklenice odebereme cca 2 lžíce ovocné směsi do hrnku, zalijeme vroucí vodou nebo i horkým černým čajem. Výborný je i do grogu. Všichni se vždy těší, až budou na dně hrnku lovit navoněné kousky ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty Jedlé dárky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hnědý rum Hřebíček Hrušky Jablka Rozinky Sklenice Skořice - mletá

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Jablečný závin

Jablečný závin

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

92
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
17
Čočková polévka
Čočková polévka
16
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)
Jablečník bez vajec - jablečný koláč …
Jablečník s polevou
Jablečník s polevou
Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečný (hruškový) hřích - dort
Jablečný (hruškový) hřích - dort
  • Recepty.cz
  • Jablečno-hruškový pečený čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact