Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Deecko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek prosciutto
    • 800
      g hovězí maso může být biftek, roštěná, panenka (1 steak 200g)
    • extra panenský olivový olej
    • 60
      ml brandy
    • 2
      lžíce celozrnné hořčice
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • brambory
    • 125
      g zakysaná smetana
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krok 1:
2
Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak máme radi). Sundáme z pánve na talíř a přikryjeme dalším talířem, aby v masu zůstala šťáva.
3
Krok 2:
4
Do výpeku přilijeme brandy a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme hořčici a smetanu. Až začne omáčka houstnout (tak za 2-3 minuty), sundáme z ohně.
5
Krok 3:
6
Mezitím si uvaříme brambory. Slijeme a spolu se zakysanou smetanou rozmačkáme do hladka - ochutíme pažitkou, solí a pepřem.
7
Servírujeme s hráškem nebo fazolkami.
8
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: