Banánový dort nepečený

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do dortové formy naskládáme vedle sebe piškoty a poklademe je na kolečka krájenými banány. Rozmíchanou kysanou smetanu s cukrem rozetřeme na banány a postup opakujeme. Končíme piškoty. Zatížíme a dáme na 24 hodin do lednice. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    6. 1. 2014 11:43

    Tenhle dort dělám s meruňkovým kompotem, s banánem určitě bude stejně dobrý.

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 1. 2014 10:28

    ...formu doporučuji vymazat máslem a vysypat kokosem, vzhled jsem upravil do požadované podoby...

  • Karin
    Karin |

    20. 6. 2013 17:42

    Dobrý den,banány nečernají pokud je pokapete citronovou šťávou :-)

  • zuzka
    zuzka |

    18. 9. 2011 11:06

    :-\ nescernaj ty banany?

  • david
    david |

    17. 4. 2011 13:32

    dobré je jej ještě posypat strouhanou čokoládou

  • Michaela Vilkusová
    Michaela Vilkusová |

    11. 7. 2007 21:50

    Když dělám něco se syrovými babány, tak si je namočím tak na půl hodinky do citronové šťávy...nezhnědnou vám

  • Jana
    Jana |

    9. 7. 2007 16:52

    Komu se nechce patlat s formou, i když kokos funguje, je možné vyložit dortovou formu alobalem.

  • amálie
    amálie |

    14. 2. 2007 02:36

    Taky dělávám už spousty let a u nás je nejoblíbenější varianta s meruňkami a na to kysané smetany smíchané s vanilkovými cukry a když to není pro malé děti tak rumem.Varianta s banány je výborná také,když do smetan vmícháte místo rumu vaječný koňak nebo Bayles

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2006 04:03

    ja jsem tento dort delala i s cerstvymi jahodami a boruvkami a musim rict, ze ackoli boruvky utikali z formy a ja pak dve hodiny uklizela kuchyn, byl vyborny......take pouzivam zelatinu.s pozdravem marta

  • Marja
    Marja |

    7. 11. 2006 17:27

    je to dobré i s jogurtem a kompotem i mandarinkovým...

  • Anonym
    Anonym |

    15. 6. 2005 21:56

    želatinu nahrazuji štávou od kompotu uvařenou s pudinkem(pudink.práškem)

  • jaja 13
    jaja 13 |

    30. 4. 2005 17:04

    Tento dort je velmi dobrý i mražený.

  • Dana Pokorná
    Dana Pokorná |

    29. 4. 2005 14:34

    Jako ovoce dávám mražené jahody /rozmačkané a oslazené/, které mám v krabici od mléka a postupně je krájím na plátky a dávám na piškoty. Dort je úplně ztuhlý. Dělám tři vrstvy. Dort je výborně tuhý. Zkusila jsem i mražené jahody celé, ale to vadi na zuby /moc studené velké sousto/. Dana

  • Dáša
    Dáša |

    12. 4. 2005 10:16

    Na tento dort dávám nahoru želatinu. Část kysané smetany obarvím kakaem, taže mám i barevné vrstvy. Nejlépe chutná druhý den (piškoty nasáknou). Dobrou chuť.

  • Mirka
    Mirka |

    7. 2. 2005 16:40

    Tento dort dělám už delší dobu a doporučuju ,aby se smetana smíchala s trochou mléka a piškoty se do ní zamíchaly a potom i se smetanou dali do formy(lépe nasáknou).Já dávám nahoru jahody z plechovky a posypu je kakaem a je to výborné,mohu doporučit.

  • Oliver
    Oliver |

    30. 9. 2004 11:23

    Nepeceny dort,je strasne dobry,delame ho uz leta,ale s trochou vice prisad,do zakysane smetany se prida vanilkovy cukr na zavoneni a rum,par lzic,je to moc dobry.A ovoce,banany mam moc rada,ale vetsinou davame ananas,broskve,a co je uplne nejlepsi -boruvky!vyzkousejte to,je to dobrota!a formu doporucuju vymazat a vysypat kokosem,kdyz se pak forma otevre,ty steny nejosu takopatlany,ale krasne uhlazeny,kazdopadne nehcat ulezet v lednici!