Banánovoskořicová kaše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g ovesné vločky
    • 600
      ml mléko nebo sojové mléko
    • 1
      špetka mořská sůl
  • SKOŘICOVÝ TOPING
    • 2
      ks banány
    • 30
      g mandle vločky
    • skořice - mletá 1/2
    • 2
      lžíce mák
    • javorový sirup na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do větší pánve nebo hrnce vložte vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte sůl. Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše krémová. Podle potřeby můžete ještě přidat mléko. Poté odstavte a rozdělte do misek.
2
Připravte si banánovo-skořicový toping. Oloupejte banány a nakrájejte je na podélné plátky. Mandlové vločky nasucho orestujte na pánvi dozlatova, potrvá to 3 až 4 minuty.
3
Smíchejte skořici a mák s trochou javorového sirupu nebo medu. A rozdělte na kaše. Kaše ozdobte banány a mandlemi. Podle chuti můžete ještě přidat javorový sirup nebo med.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: