Banánový dort s čokoládovou pěnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Neoba

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 125
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      g mandle
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 200
      g čokoláda
    • 300
      ml smetana
    • 50
      g máslo
    • 250
      ks mascarpone
    • 3
      ks banány
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle rozmixujeme na jemný prášek. Studené máslo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prosátou mouku a vše promícháme. Do hmoty přidáme mleté ​​mandle, cukr a vajíčko. Zpracujeme těsto, které odložíme do lednice na půl hodinu. Připravíme formu a těsto namačkáme na dno a na boky formy. Odložíme do ledničky, dokud vyhřejeme troubu.
2
Když máme troubu vyhřátou, formu vyjmeme z lednice, těsto propícháme vidličkou a kraje obalíme alobalem, aby se kraje oddělovali během pečení od stěny formy. Pečeme cca 10 minut, pak alobal stáhneme a dopečeme 7 - 10 minut.
3
V malém hrnci ohřejeme smetanu s máslem. Odstraníme z tepla, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smetanu vmícháme do tuhé šlehačky. V druhé misce utřeme sýr s moučkovým cukrem a rumem. Pak smícháme smetanovou hmotu s čokoládovou hmotou a nakonec tuto hmotu jemně vařečkou vmícháme do vyšlehané šlehačky.Trochu krému navrstvíme na vychladlé těsto, poklademe banány a navrstvíme zbývající krém. Odložíme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: