Hovězí polévka s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      česnek
    • masox
    • podravka
    • vlasové nudle
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • pepř mletý
    • sůl
    • petržel
    • 3
      kg hovězí maso hovězí oháňky
    • kořenová zelenina nebo mražená zelenina na polévku
    • 1
      hrst mražené houby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme a dáme vařit.
2
Přidáme nakrájenou zeleninu, houby, masox, případně trochu Podravky, obrané a pokrájené maso, ochutíme mletým pepřem, případně solí. Před závěrem zasypeme sekanou zelenou petrželkou.Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě zvlášť, zcedíme, dáme do polévkové mísy a zalijeme hotovou polévkou.
3
Místo oháňky můžeme použít hovězí žebra (pozor polévka je pak dost tučná), drůbeží nebo králičí drůbky. A když chceme mít polévku více sváteční, stačí do ní ještě zavařit játrové knedlíčky.

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    20. 10. 2006 12:57

    Pane Jane, ale tam je napsáno, že se maso vaří hodinu a bez zeleniny. Ta se přidá až pak :-)

  • Jan Otakar Štván-Svučický
    Jan Otakar Štván-Svučický |

    20. 10. 2006 00:38

    Oháňka je samozřejmě nejlepší, ale sluší připomenout, že pokud si chceme pochutnat na dobrém mase v polévce, je skvělé též přední maso z jalovičky nebo mladého býčka. Podstatnější je ovšem to, že doporučený postup vaření (od začátku se zeleninou) je trochu nepříjemný ve výsledku: polévka je poněkud kyselá. Osobně dávám přednost delšímu vaření v obyčejném hrnci a především přidání zeleniny až v samém závěru vaření.

  • Lenka
    Lenka |

    1. 9. 2006 18:46

    Jo,polévka byla dobrá,taková tradiční,hovězí.Houby to ovońěly a zpestřily.