• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Havlův burgundský guláš
    Napište svůj komentář k receptu

    Havlův burgundský guláš

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    2.5
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Havlův burgundský guláš
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí kližka
      • 250
        g uzený bůček
      • 1
        klobása (Třeba ostravská)
      • 1
        kg cibule
      • červené víno
      • 1
        balení šlehačka
      • 1
        ks chlebová kůrka
      • 1
        ks brambory Menší
      • 1
        lžička hladká mouka
      • mrkev Větší
      • celer Trochu
      • petržel Trochu
      • paprika - sladká
      • pálivá paprika
      • pepř drcený
      • jalovec
      • majoránka
      • citronová kůra Nastrouhaná
      • 1
        lžička kečup - jemný
      • 1
        lžíce rybízový kompot
      • slunečnicový olej
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž opečeme kostky masa. Podlijeme červeným vínem (v žádném případě ne vodou) a pomalu dusíme do změknutí masa. 10 minut před koncem přihodíme 1 nakrájenou chlebovou kůrku, nastrouhanou bramboru, na kolečka nakrájenou klobásu a zahustíme lžičkou mouky.
    2
    Mezitím si připravíme směs na ochucení: na oleji podusíme nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po změknutí přidáme hodně sladké papriky a případně také drcenou papričku, drcený pepř a jalovec, majoránku, rybízový džem, kečup a dost nastrouhané citronové kůry. Ještě chvíli smažíme, poté vhodíme k masu a prudce 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout do druhého dne. Pak přimícháme ušlehanou šlehačku a ohřejeme.
    3
    Vypadá to jako guláš pejska a kočičky. Výsledek, náležitě rozležený, je ovšem famózní. Jako příloha stačí dobrý chléb a samozřejmě sklenka vína, nejlépe červeného. Tento guláš prý vařil Václav Havel ještě jako prezident svým hostům při oslavě kulatých narozenin.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Guláš

    Guláš

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Kapří guláš

    Kapří guláš

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • julka
      julka | 13. 1. 2017 12:37

      daj 2-3 lyžice strúhanky a nemusíš sa trápiť s chlebovou kôrkou :-)

    • julka
      julka | 13. 1. 2017 12:35

      Tento recept som robila už 2x, je vynikajúci. Jeho chuť sa na nič nepodobá, je to unikát :-) Prvýkrát som nedala šľahačku, teraz som dala pol kelímku na zjemnenie, keďže chuť bola veľmi intenzívna. Namiesto chlebovej kôrky som dala 2-3 lyžice strúhanky. Zemiak ani múku som nedávala, guláš už bol dosť hustý so strúhankou. Chuť skvelá, fantastická, mám ho medzi svojimi obľúbenými receptami, určite ho zopakujem. Podávala som ho s tarhoňou :-P

    • mirek
      mirek | 7. 6. 2014 15:15

      :-(

    • Gaius Julius Caesar
      Gaius Julius Caesar | 20. 5. 2014 15:51

      Běž do háje, tenhle blevajz silně odpovídá kořalovi a vlastizrádci Vendelínovi Veškrnovi. Jdu blejt, velebnosti. :-( :-( :-(

    • Ferdish
      Ferdish | 29. 11. 2013 13:29

      Môže to byť chutné? Netuším, za ten zoznam surovín by som vysolil také peniaze, že by sa mi ten pokus s neistým výsledkom pravdepodobne neoplatil. A hlavne, že medzi surovinami je aj soľ, ale v postupe sa nepoužije resp. nie je spomenuté, kedy jedlo treba osoliť. Keď to Hejma varil u Babicu, tiež ten guláš vôbec nesolil, ale kam sa potom podelo známe "bez soli to nejde"? :-)

    • Di
      Di | 22. 9. 2013 08:31

      Nejdřív měř, potom řež! Tím myslím nejdřív zkus uvařit a potom suď, takhle je to o ničem! Kdo je zvyklý vařit jen jednoduchá jídla typu knedlo zelo nebo řízek se salátem, nemůže tenhle rafinovaný pokrm ocenit a už vůbec ne podle receptu!! :-\

    • libereckepodsveti
      libereckepodsveti | 11. 9. 2013 15:53

      Podle receptu mám pocit, že pan Havel nevařil jídlo, ale zbraň hromadného ničení. Nebo se holt jen nechal inspirovat pejskem a kočičkou když vařili dort..

    • Mike
      Mike | 13. 6. 2013 17:09

      Napadlo vás někoho, že je to opravdu tak akorát na rychlé vyprázdnění střev??

    • Berýšek | 18. 7. 2012 16:03

      Už dlouho jsem se na něj chystala, včera konečně vyzkoušela s drobnými úpravami. Místo hovězího jsem použila libové vepřové plecko, zapomněla na jalovec. Dodržela jsem odležení a šlehačku lehce ušlehanou přidala až druhý den. Bylo to fakt vynikající. Guláš to sice není, je to spíš něco k bourgignonu, ale výborné. Jen velmi opatrně s citronovou kůrou, jak již tady bylo zmíněno. Rozohodně doporučuji a hodnotím 1. Díky za recept.

    • Jana Votockova,Rokytnice n. J.
      Jana Votockova,Rokytnice n. J. | 30. 5. 2012 16:52

      Je opravdu uzasny..zase neco jineho.Jen pozor s tou citroovou kurou.Varila jsem ho s laskou pro sveho Mazlika :-)

    • Linda H.
      Linda H. | 29. 12. 2010 13:41

      Udělali jsme ho přesně podle návodu, nechali den rozležet...Z té směsice chutí jsme v rozpacích, do guláše to má opravdu daleko, spíš k té svíčkové. Pochutnali jsme si, to jo, ale osobně bych do toho nedala příště tolik nastrouhané kůry, ta přebila chuť ostatních surovin. Jinak hodnítím jako zajímavé jídlo ;-)

    • marie nezlakova
      marie nezlakova | 15. 3. 2009 15:53

      Když jsme měli v sobotu k obědu,ptali se mě doma co prý že to je?Řekla jsem že,, HAVLÁK,,protože ke guláši to má daleko a ke svíčkové taky.Ale můžu říct,že jedlé to teda bylo!Měli jsme jen s domácím chlebem,a tu šlehačku jsem nalila neušlehanou.Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem se bála výsledku a nakonec mě to mrzelo,protože bych ráda ochutnala jaký je po rozležení(smůla).

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 13. 3. 2009 11:36

      Tento guláš je vynikajúci. Recept mám asi 5 rokov od švragrinej z Týnca nad Sáz.. Tam som ho jedla prvý krát. Môžem doporučiť.

    • marie nezlakova
      marie nezlakova | 13. 3. 2009 09:10

      Vypadá to vážně jako od pejska a kočičky.Že bych zaexperimentovala?Ingredience nevypadají špatně-jen ta kombinace?!Ale řízek s knedlíkem a zelím jsme už taky vyzkoušeli,a špatné to nebylo!

    • Honza
      Honza | 22. 8. 2007 23:54

      Vyzkoušel jsem na dávce pro 19 lidí. Mělo to úspěch, je to dobré, ale guláš to rozhodně není. Trochu bych zpochybnil tu šlehačku na závěr -udělala z toho opravdu svíčkovou.

    • Petr
      Petr | 30. 12. 2006 17:58

      nedalo se to jíst !!!

    • Zdenek Hamšík
      Zdenek Hamšík | 9. 10. 2006 10:12

      vařil jsem ho.Je to vynikající chutově vyzrálé řekl bych že tu existuje podobnoost se svíčkovou....

    • Dana
      Dana | 6. 9. 2006 09:58

      Děkuji milé dámy za radu. Až vyzkouším, dám vědět.

    • Di
      Di | 5. 9. 2006 15:45

      Milá jmenovkyně, je to opravdu jenom z jednoho krajíce.

    • Alena Hanusová
      Alena Hanusová | 5. 9. 2006 14:53

      To by bylo trochu moc :o)Je myšleno z jednoho krajíce...Recept stojí za vyzkoušení!

    • Dana
      Dana | 5. 9. 2006 13:56

      Mohla bych poprosit o přiblížení pojmu 1 chlebová kůrka? Já to pochopila jako kůrka z jednoho celého bochníku chleba. Je to správně? Vypadá to dobře a určitě vyzkouším.

    • Alena Hanusová
      Alena Hanusová | 4. 9. 2006 18:08

      Já mám tento recept už dva roky od tchýně a patří k mým nejoblíbenějším. Je to super !!!! Dělám i pro vzácné návštěvy. Určitě vyzkoušejte!

    • Airan
      Airan | 4. 9. 2006 16:21

      Gulas vypada rozhodne zajimave, dekuji za recept.

    • Di
      Di | 4. 9. 2006 13:55

      Myslím, že jsem ho kdysi opsala z jednoho z prvních exemplářů časopisu Novy, už nevím jak se jmenoval. Vyzkoušela jsem ho už několikrát a rozhodně nelituju.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 12:29

      Tenhle recept mám vystřižený z nějakého časopisu a od té doby se chystám, že ho zkusím. Díky za připomenutí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
    Maso Hovězí Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása Majoránka Mrkev Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř drcený Petržel Rybízový kompot Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní fazolová polévka

    Pikantní fazolová polévka

    Kuřecí kousky ala Donald

    Kuřecí kousky ala Donald

    Rychlovka z těstovin

    Rychlovka z těstovin

    Halušky podle Martinky

    Halušky podle Martinky

    Kulaté švestkové koláče

    Kulaté švestkové koláče

    Voňavé anglické kapsy

    Voňavé anglické kapsy

    Špenátové brambory - příloha

    Špenátové brambory - příloha

    Vynikající vanilková zmrzlina

    Vynikající vanilková zmrzlina

    Pomazánka z červené řepy I.

    Pomazánka z červené řepy I.

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    20 minut
    Bylinková vepřová panenka

    Bylinková vepřová panenka

    Poslední sledované recepty

    74
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    34
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Havajská řepa
    Havajská řepa
    Havajský salát
    Havajský salát
    Havířská česnečka
    Havířská česnečka
    Hazelnut hurricane
    Hazelnut hurricane
    Helča kuře
    Helča kuře
    Hemenex v paprice
    Hemenex v paprice
    • Recepty.cz
    • Havlův burgundský guláš
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí