Evíkova mňamka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 8
      plátek anglická slanina
    • blaťácké zlato
    • hermelín
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • sojová omáčka
    • sýr podle chuti - eidam, ale vždy jen jeden druh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky posolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal, dále poklademe sýr, slaninu, cibuli a oříšek másla, zakapeme sojovou omáčkou. Okraje alobalu zvedneme a zatočíme (vznikne uzavřená mistička). Pečeme asi půl hodiny.
2
Podáváme stále zabalené v alobalu, ať se s tím každý každý popere sám. Podle mého jsou jako příloha nejlepší vařené brambory. Rychlá a čistá práce!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evanga
    Evanga |

    25. 3. 2011 12:58

    Vynikajuce, nedavno som robila a rodinka si len pochvalovala, vrelo doporucujem a davam 1 :)

  • Marta Pechová
    Marta Pechová |

    28. 3. 2010 18:18

    Výborný, měli jsme dnes k obědu .. s hranolky. Olizujeme se všichni ještě teď :)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    11. 2. 2009 12:59

    Toto jídlo si připravujeme na celodenní výlety.Brambory na kousky krájené dávám rovnou do alobalu a slaninu na pomaštěný alobal.Ještě se nestalo,že by se maso přichytilo.Spíš sýr,když se dostane dospodu.Obměn to má stovky/hořčice,zelenina..../Je to dobré a bez velkého nádobí.

  • Mabelka Mabelka
    Mabelka Mabelka |

    13. 12. 2008 13:57

    Dnes jsme poobědvali, bylo to výborné a rychlé.

  • Jenda Kuchtik
    Jenda Kuchtik |

    9. 11. 2008 12:12

    Jídlo dobré a rychlé. Jen byl problém se sýrem, který se nám přilepil k alobalu, takže příště asi alobal namažeme.

  • Zdeňka Šebková
    Zdeňka Šebková |

    24. 7. 2008 17:45

    Dělala jsem několikrát. I kamarádky, s kterýma si děláme jednou za čas společné večeře, si vyžádaly recept. Váýborné, děkuji.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    8. 7. 2008 17:26

    výborné, dělala jsem už několikrát a určitě ne naposledy!

  • Miruška
    Miruška |

    30. 3. 2008 21:16

    Nemá chybu, už jsem je dělala dvakrát a pokaždé jsme se olizovali. I návštěva baštila, až měla boule za ušima :). Hlavně oceňuji rychlost a nenašpiněné nádobí!!!!

  • Marťa
    Marťa |

    14. 3. 2008 09:12

    Vynikající!! Rychlé, dobré. Jen se olizujeme

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    2. 3. 2008 13:14

    Právě jsme dojedli, a musím pochválit. Moc dobré! Dolu jsem dala nakolečka posolené syrové bramborya použila jsem Nivu........Mňamka!!!!

  • josef
    josef |

    1. 3. 2008 09:15

    Moc dobré jídlo!

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2008 06:52

    Dávám dospod i na kolečka nakrájenou bramboru(může být i vařená ve slupce) a je to i s přílohou:-)

  • L&T
    L&T |

    16. 2. 2008 17:25

    Jednoduché, rychlé, stojí za tu práci ;-)

  • Denisa
    Denisa |

    8. 2. 2008 14:05

    Vyzkoušela jsem a opravdu výborné! Rychlá příprava, téměř žádné nádobí a moc jsme si doma pochutnali...

  • Ema Šťastná
    Ema Šťastná |

    7. 2. 2008 19:10

    Dobrý den,objevila jsem Váš recept na internetu a hned jsem ho také vyzkoušela, nebo, spíše, ho vyzkoušela moje mamka. Strašně si ho pochvalovala, protože se našpinily jenom talíře a zároveň nám to moc všem chutnalo. Výborný, jednoduchý(zvládám už i sama:-)) a nenáročný recept. dávám 1

  • Bara Prchalova
    Bara Prchalova |

    6. 2. 2008 16:26

    ja jsem pekla na 200 asi 15-20 min. Manzel se olizuje jeste ted, tak blazeny vyraz jsem uz dlouho u nej nevidela :o) sice jsem nemela slaninu (nahradila jsem obycejnou vysocinou), zapomnela jsem dat cibuli, nicmene jsem pridala cesnek, na par rizku jsem dala grilovaci koreni, na druhou cast oregano, vynechala jsem sojovku,kterou moc nemusime... vyborne! mnam...

  • marťa
    marťa |

    3. 2. 2008 15:08

    ahoj mam dotaz jako amaterka nevim na kolik to mam pect, dekuju za odpoved.

  • Petra
    Petra |

    29. 8. 2007 15:33

    Moje babička je profesionální kuchařka už 40let, ale když ke mě přijela byla nadšená z tohoto receptu. je to moc dobrý, dík.

  • míša sethy
    míša sethy |

    13. 7. 2007 14:52

    Úspěch zaručen, moc dobré.

  • Petra
    Petra |

    19. 6. 2007 09:47

    je to opravdu mňamka...včera jsem recept vyzkou šela a měl obrovský úspěch...místo normální cibule jsem použila čerstvou zelenou cibulku a výsledek byl báječný...a jako přiloha úpně postačí pečivo

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    18. 3. 2007 08:41

    Včera jsem to udělala k večeři. Když totéž jídlo s těmi samými přísadami dělám na pánvi, je to rychlejší a mám přes to přehled. Také barevně to nebylo nijak zvláštní. Nevím proč se to dostalo na TOP 10, když jsou na těchto stránkách lepší recepty na kuřecí prsa...

  • Christee
    Christee |

    16. 3. 2007 12:58

    My ještě na závěr po rozbalení posypeme strouhaným sýrem, smíchaným napůl se strouhaným křenem. Výborné!!!

  • Lucie Roskanukova
    Lucie Roskanukova |

    15. 3. 2007 14:29

    Je to vyborne!!!!!!!! Vsichni jsme se prejedli.Opravdu skvele a chutne.

  • Lucie Zapalacova
    Lucie Zapalacova |

    9. 3. 2007 08:24

    Zdravím Dneska se chystám uvařit tuhle dobrotu přítelovi k výročí - co takhle přihodit hrst hub? Vyzkouším a ozvu se jaké to bylo;)

  • Anna
    Anna |

    7. 3. 2007 06:39

    Já narovnám na alobal syrové brambory nakrájené na kolečka a na ně pak vše ostatní. Nemusím pak špinit další hrnec:-)))

  • David Novák
    David Novák |

    6. 3. 2007 15:36

    Mmmmm... Tak teď zrovna jeden řízek jím a musím říct, že je to vynikající! Doporučuju!

  • René Vodičková
    René Vodičková |

    6. 3. 2007 13:44

    Výborné, doma jsem měla veliký úspěch.Tento recept budu dělat určitě častěji.Dávám 1.

  • Hanka Procházková
    Hanka Procházková |

    5. 3. 2007 19:38

    Pečeme na pekáči a podléváme vodou

  • Eva
    Eva |

    5. 3. 2007 14:03

    Výborné!!Recept jsem vyzkoušela při příležitosti oslavy narozenin.Pozvala jsem i své rodiče a moc jim to chutnaĺo, stejně jako celé rodině.Tomuto receptu dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Ivana
    Ivana |

    2. 3. 2007 19:15

    Není co dodat, prostě ňamňa. Jednoduché a rychlé. Pomáhal mi při vaření můj 13ti letý syn a prohlásil, že příště už to zvládne sám. Tak mám výhled na večeři kterou si konečně vychutnám, protože jí uvaří také někdo jiný. Už teď se těším.

  • Irena
    Irena |

    26. 2. 2007 15:13

    Zdravím, recept včetně brambůrek jsem vyzkoušela včera, když k nám dorazila přítelova rodina na návštěvu. Bylo to vynikající až na jednu věc, místo 1/2hod to trvalo více jak 1hod a navíc jsem alobal musela otevřít,aby se vše pěkně opeklo. Ale jak říkám, mňamka výborná a ihned títmo receptem uvítám další návštěvu.

  • SV
    SV |

    25. 2. 2007 12:49

    Moooc dobré, šťavnaté a měkoučké masíčko. U nás hodnoceno jednohlasně za 1.

  • Di
    Di |

    23. 2. 2007 15:26

    Přesně tak Šárko - dát na plech nebo do pekáče a přilít trochu vody, aby se maso v alobalu nepřipékalo.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    23. 2. 2007 14:37

    Jak peceme? Dala bych to asi na plech. Je nutne na ten plech dat trochu vody? Ja nikdy nic v alobalu nepekla. Dekuji.

  • Věra
    Věra |

    23. 2. 2007 14:03

    Lenko R. přečtěte si zpět příspěvek od "Caribou" z 11.2.07 a hned budete na příjmu. Jinak je to MŇAMKA, tak jak se píše v receptu. Vyzkoušejte.

  • Lenka R
    Lenka R |

    23. 2. 2007 13:58

    Věro, Lenko - co máte s těma vajíčkama? ja zadna v receptu nevidim :-) chystam se na to o vikendu, diky za inspiraci ;)

  • pepina
    pepina |

    22. 2. 2007 09:21

    úžasné!!lze kombinovat dle chuti amožností-místo soli a pepře grilovací koření,místo cibule pórek(je to jemnější),ale váženě super-rychlé a dobré!!!

  • Lenka
    Lenka |

    20. 2. 2007 18:58

    Podle mého názoru to jde bez problémů udělat i bez sýra (něco podobného dělá máma), vajíčko bych tam také nedávala. Jinak opravdu skvělé, všichni se olizovali skoro až za ušima.

  • timi
    timi |

    20. 2. 2007 15:00

    Jsem kuchař amater,tak by mě zajimalo na kolik mam tuhle mňamku pect vtrobě.Dal jsem tam dvě stě tak doufam ,že nic nezkazím.

  • Anna Zelená
    Anna Zelená |

    20. 2. 2007 11:28

    Naprosto vynikající recept, měla jsem oslavu a dělala jsem to pro deset lidí,sice jsem měla strach,že to nemám ozkoušené,ale bylo to naprosto famózní.Moc děkuji za inspiraci. Doporučuji se šťouchanými brambory a pažitkou a k tomu lehký salát.

  • Tomáš
    Tomáš |

    19. 2. 2007 11:13

    Opravdu výborná záležitost tento recept dávám 1*. Vyskoušejte to všichni uvidíte že si pochutnáte tak jako já.

  • Martina
    Martina |

    18. 2. 2007 11:35

    Vynikající...pekla jsem vše dohromady i s brambory v jednom alobalu a ta kombinace všech chutí je opravdu výborná.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 2. 2007 17:37

    bylo to velice výborné my jsme podložili řízek cibulí a alobal namastili máslem a nepřipeklo se to.

  • Martina
    Martina |

    15. 2. 2007 17:55

    Je to skutčně vynikající!Dělala jsem s Nivou, v tomto případě doporučuji řízky nesolit, nebo solit jen velmi málo, Niva i sojovka jsou slané dost......

  • Ludva
    Ludva |

    14. 2. 2007 18:31

    Je to výborné.ale když se to nechá zabalené po upečení do 2.dne a potom ohřeje nemá to chybu.

  • Věra
    Věra |

    14. 2. 2007 14:33

    Je to vynikající recept,ale neumím si představit to zapéci s vajíčkem :-(( asi by to smrdělo kdyby se to přichytilo.(Caribou) to radši rovnou jiný recept.

  • Zuzka
    Zuzka |

    12. 2. 2007 12:29

    Tento recept je hrozně jednoduchý a hlavně vynikající! Dávám za 1!!! Oblizovali jsme se až za ušima!

  • caribou
    caribou |

    11. 2. 2007 17:59

    Nejím sýry žádné, šlo by to udělat s něčím jiným? Zapéct třeba se zeleninou a vajíčkem? Zkoušel někdo?

  • Andrea Vorlova
    Andrea Vorlova |

    8. 2. 2007 13:21

    kdyz jsem se ptala manzela jake to je neodpovedel ....po sleze rika copak muzu mluvit s plnou pusou ,je to tak dobre ,ze ani mluvit nemuzu .........take jsem do toho pridala ty brambory jak uz tady psala Bara ,proste uzasne papu

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    8. 2. 2007 09:34

    Doma tuto dobrotu pečeme na pečícím papíře, tam je jistota, že se Vám nic nepřilepí.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 2. 2007 09:19

    Báro, tohle já peču tak, že na dno pekáče dám špejlata a balíčky pak položím na ně. Takhle nehrozí, že by se to zespoda přichytilo. :-)

  • juppigi juppigi
    juppigi juppigi |

    7. 2. 2007 14:23

    DĚLÁM TAKY ,ALE NAVÍC DÁVÁM PLÁTKY JABLKA A NEBO JINÉ OVOCE, NĚKDY STŘÍDÁM I SÝRY. JE TO MOC DOBRÉ A HLAVNĚ ŠŤAVNATÉ. A S PEČ. BRAMBORY A DRESINGEM (ITALSKÝ, ČESNEKOVÝ A NEBO THAJSKOU OMÁČKOU) MŇAMÓZNÍ!

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    6. 10. 2006 20:33

    Báro, můžete zkusit ten alobal trochu vymazat, mělo by to pomoct.

  • Bára
    Bára |

    6. 10. 2006 20:24

    Právě jsme dopapali a byla to OPRAVDU mňamka.Dovnitř jsem dala i na plátky nakrájené brambory,jak tady někteří radili.Mám ale pár vylepšení:nevim jak ostatním, ale mě se maso přichytilo k alobalu a docela špatně se to jedlo, příště dám na dno mističky čtvereček z pečícího papíru. Taky jsme se s přítelem shodli, že masíčko by chtělo potřít česnekem.Jinak bomba!!!

  • Jitka
    Jitka |

    31. 3. 2006 17:23

    Dneska jsme měli k obědu a je to fakt mňamka. Dělala jsem s nivou (a zapomněla dát cibuli ) a anglickou. Příště vyzkouším s těmi salámy.

  • curly+turn
    curly+turn |

    26. 3. 2006 15:10

    Prave to delame,moc se na to tesime :

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    20. 2. 2006 11:37

    Postup přípravy: ...Okraje alobalu zvedneme a zatočíme (vznikne uzavřená mistička)... - tedy péct uzavřené.

  • Naďa
    Naďa |

    20. 2. 2006 11:35

    Musím se A.Kobližkové zastat,protože ani já jsem pořádně nepochopila.Mistička je přece něco,co má odkrytý vrch.Stačí napsat,že pevně uzavřeme do alobalu tak,aby šťáva nevytekla...A už chápu.Takže,ještě jednou- péct úplně uzavřené,nebo s odkrytým vrškem?Díky

  • Alena Koblížková
    Alena Koblížková |

    18. 2. 2006 21:20

    Je smutné, že člověk se ptá na radu a dostane se mu spíš výsměchu..to radši neodpovídejte vůbec!Jinak recept měl úspěch.Dělala jsem podle rady tady rovnou s brambory,jen pokud dáváte hermelín,tak nedávejte moc,je velmi aromatický a chuť je pak až sladká...Jinak vynikající, příště zkusím s jiným sýrem :o))

  • Alena
    Alena |

    17. 2. 2006 12:56

    "Zadělat" alobal je ho uzavřít tak, aby netekla šťáva z masa, ale to snad ví i kuchař začátečník.

  • Alena Koblížková
    Alena Koblížková |

    17. 2. 2006 12:47

    Tak ty brambory beru zpět, jasný , že syrové. A dávají se k masu nebo pod něj? No , už mi asi nestihne nikdo odpovědět,dnes se na to vrhnu, jsem zvědavá!

  • Alena Koblížková
    Alena Koblížková |

    17. 2. 2006 10:20

    Co je to "zadělat" alobal ? A ty brambory jak tady někdo psal, že je k tomu dal, tak syrové nebo předvařené?

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    11. 2. 2006 15:13

    Toto jídlo je opravdu dobré.Já dávám nivu,je to pikantnější.Mám zde podobný recept,ale nedává se tam maso,ale jen slanina,salámy a niva.Říkám tomu pašerácká bašta.Jinak souhlasím s Jitkou alobal je lepší zadělat.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    7. 2. 2006 14:12

    Dělám obdobně z vepřového, nebo z králika. Alobal naopak zadělávám, aby bylo dost sosu. Uzenina lze použít různá, vč. suchých salámů. Tento recept vřele doporučuji, je to mňamka a snad se ani nedá pokazit !!!

  • Adri
    Adri |

    7. 2. 2006 13:24

    Tento recept je vynikajici je to rychle a da se s tim hodne experimentovat a ta stavicka co to pusti je vynikajici.Vyborne se k tomu hodi niva vsem doporucuji.

  • Dáša Holubcová
    Dáša Holubcová |

    17. 1. 2006 10:58

    Toto jídlo je výborné, jednoduché a fakt vynikající. Dávám za 1:-)

  • Evča
    Evča |

    26. 6. 2005 20:33

    Recept jsem vyzkoušela. Rodině to moc chutnalo. Doporučuji sýr Niva a rozhodně s ní nešetřete!!!!

  • Hanka
    Hanka |

    22. 6. 2005 16:53

    Dekuji za radu, urcite to tak vyzkousim. Jinak je to opravdu moooooc dobry!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    21. 6. 2005 20:09

    Hanicko, ja dala anglickou pod rizkem a nepripalilo se, zkuste to. Jinak nam to mooooc chutnalo:-))

  • Jana
    Jana |

    14. 6. 2005 21:44

    Ja k tomu hned davam i brambory,ktere prolozim cibuli.Navic davam jeste platek rajcete a zakapu kecupem a poprasim kari.U nas je tohle jidlo jedno z nejoblibenejsich.

  • Hanka
    Hanka |

    11. 6. 2005 22:05

    Musím říct, že to bylo vynikající. Akorát jedna připomínka, není tam napsané, že je nutné alobal pomastit, jinak se to připeče, takovej detail, ale ne každýho to napadne.Jinak vřele doporučuji, je to opravdu výborný!!!

  • Evík
    Evík |

    2. 6. 2005 12:48

    Jak se vám chce, já dávám vlastnoručně krájené plátky. Tedy patvary.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 6. 2005 08:21

    Sýr se dává vcelku - kousky, plátky nebo nastrouhaný?

  • Di
    Di |

    1. 6. 2005 15:00

    Inspirovala jste mě, přidávám podobný recept. Autorkou je Eva Pilarová - takže Evíkova mňamka č. 2.