Dýňový cheesecake s javorovým sirupem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g medové perníčky drcené
    • 60
      g cukr krupice
    • 60
      g rozpuštěné máslo
    • 240
      g cream cheese
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 420
      g dýňové pyré
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 160°C, dno formy vylože pečícím papírem nebo alobalem. Smíchejte perníčky, cukr a rozpuštěné máslo a hmotu udusejte na dno.
2
Cream cheese opatrně při pomalých otáčkách vyšlehejte v mixéru dohladka. Postupně zašlehejte kondenzované mléko. Přidejte dýňové pyré, vejce, javorový sirup, koření a špetku soli. Přesuňte do formy.
3
Pečte asi 75 minut, dokud střed koláče nezpevní. Vyjměte ho, posypte kakaem smíchaným s mletou skořicí nebo muškátovým oříškem a nechte vychladnout.
4
TIP: Základní dýňové pyré vyrobíte tak, že očištěnou dýni uvaříte ve vodě doměkka, případně ji upečete, a poté rozmixujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: