Donuty s borůvkovou polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 20
      g droždí
    • 30
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g máslo
  • Poleva
    • 50
      g borůvky
    • 50
      g cukr krupice
    • 80
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce zpracujte s kváskem v míse. Postupně přidávejte máslo pokrájené na kostičky a vypracujte měkké a hladké těsto. Nechte hodinu vykynout.
2
Na pomoučněné ploše zlehka vyválejte plát vysoký 1 cm. Vykrajujte donuty a nechte je podsypané moukou ještě půl hodiny nakynout.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Donuty smažte v horkém oleji rozheřátém na 170°C asi 1 minutu z každé strany. Pokládejte je na papírovou utěrku a nechte krátce zchladnout.
4
Borůvky svařte se lžící cukru a 100 ml vody na hustý sirup. Přidejte moučkový cukr a vyšlehejte hustou polevu. Do polevy namáčejte donuty. Před podáváním je nechte na mřížce asi 15 minut odpočinout.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: