Dorajaki

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: paranadhrncem

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 75
      g cukr krupice
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 2
      lžíce med
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 85
      ml mléko
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce míchejte vejce, cukr, rum a med tak dlouho, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky.
2
Poté přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vytvořte hustější těsto.
3
Nakonec přidejte ohřáté mléko.
4
Těsto na pánvi rozlévejte na velikost lívance a smažte na jemné vrstvě oleje.
5
Dva hotové lívance spojte ankem. Množství anka je jen na vás.
6
- Pokud to s mícháním přeženete, dorajaki nebudou tolik nadýchané a bude vás zbytečně bolet ruka.
7
- Jestliže nemáte anko, použijte Babicovu ponožku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.