Domažlický koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 30
      g droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko vlažné
    • 100
      g moučkový cukr
  • povidla
    • povidla švestková
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka skořice
  • maková náplň
    • 100
      g mák mletý
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
  • tvarohová náplň
    • 3
      kelímek měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
2
Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř).
3
Papíry potřeme tukem.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g.
5
Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní.
6
Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady.
7
Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.

Komentáře k receptu

  • Jana Kubecová
    Jana Kubecová |

    22. 2. 2009 20:57

    Tohleto, co je na fotografii se nedá s domažlickým koláčem vůbec srovnávat.

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    23. 9. 2007 11:58

    boli vynikajuce a a vysli mi hned na prvy krat, urobila som aj kombinaciu s orechami. dakujem za recept...ocenuje najma mazel.

  • Jana
    Jana |

    13. 7. 2007 20:13

    kolik mléka do máku??

  • engliš
    engliš |

    10. 2. 2007 11:11

    nejsem autor ale určitě ano...

  • Lenka
    Lenka |

    9. 2. 2007 19:58

    Mák se má umlít nebo nemusí? Díky

Abecední seznam: