• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
Napište svůj komentář k receptu

Domažlický koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domažlický koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 30
      g droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko vlažné
    • 100
      g moučkový cukr
  • povidla
    • povidla švestková
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka skořice
  • maková náplň
    • 100
      g mák mletý
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
  • tvarohová náplň
    • 3
      kelímek měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
2
Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř).
3
Papíry potřeme tukem.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g.
5
Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní.
6
Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady.
7
Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kubecová | 22. 2. 2009 20:57

    Tohleto, co je na fotografii se nedá s domažlickým koláčem vůbec srovnávat.

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 11:58

    boli vynikajuce a a vysli mi hned na prvy krat, urobila som aj kombinaciu s orechami. dakujem za recept...ocenuje najma mazel.

  • Jana | 13. 7. 2007 20:13

    kolik mléka do máku??

  • engliš | 10. 2. 2007 11:11

    nejsem autor ale určitě ano...

  • Lenka | 9. 2. 2007 19:58

    Mák se má umlít nebo nemusí? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hnědý rum Mák mletý Med Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Jahodový likér

Jahodový likér

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

10 minut
Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

30 minut
Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

40 minut
Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

40 minut
Pizza bolognese

Pizza bolognese

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bazar
Lego - koláč s krémem Lego - koláč s krémem Více info
Tělový sprej s vůní ovocného koláče Tělový sprej s vůní ovocného koláče Více info
Forma-plech-pekáč na maso-ryby-lasagne-koláč 36x27 Forma-plech-pekáč na maso-ryby-lasagne-koláč 36x27 Více info
Forma na koláč *Emile Henry*...SKLADEM Forma na koláč *Emile Henry*...SKLADEM Více info

Poslední sledované recepty

54
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
35
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
34
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda

Zajímavé články

Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli,…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a…
AHA.cz Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Dáma.cz Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Blesk pro ženy Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

SportRevue.cz 18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Abecedazahrady Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Další doporučené recepty:

Domácí zázvorová limonáda
Domácí zázvorová limonáda
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Donutky
Donutky
Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí