Dimovo bulharské kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřata naporcujeme na malé kousky, osolíme je a okořeníme. Osmahneme v hlubokém pekáči, aby se udělala kůrčička. Vyjmeme je a dáme stranou. Ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na větší kousky, na ni dáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata nakrájená na kostičky. Podlijeme a do směsi dáme 3 česneky, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého koření, bobkový list a kostku bujónu. Na směs uložíme kuřata, dolijeme vodou tak, aby se směs dusila - nesmí to v tom plavat. Necháme v troubě na 180-200 °C asi tak hodinu a půl do doby, než se brambory a rajčata rozvaří na hrudkovitou kaši. Vyjmeme kuře, do bramborové směsi dáme půl másla a vše promíchame, případně kousky brambor rozbijeme.
2
Podávame porci směsi a na ni poklademe porci kuřere. Je to výtečné a u nás se po tom vždy zapráší.
3
Je to recept od rodinného přítele z Bulharska.
4
P.S.: Do bramborové směsi s máslem můžeme dát jeden prolisovaný česnek, je to pak výraznější.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tanadas
    tanadas |

    1. 11. 2012 09:43

    Vyborne kure, ikdyz jsem se trochu bala jak to vsechno dopadne.

  • tanadas
    tanadas |

    1. 11. 2012 09:43

    Vyborne kure, ikdyz jsem se trochu bala jak to vsechno dopadne.

  • Miroslava Štancová Štancová
    Miroslava Štancová Štancová |

    4. 3. 2007 12:12

    Ahoj, dnes jsem toto kuře dělala a je vážně výborné. Všem doporučuji vyzkoušet, jen malá rada: černé a nové koření spolu s bobkovým listem je lepší svázat do látkového sáčku nebo použít sýtko na koření. Nemusí se to potom hledat v jídle. Jinak vřele doporučuji, u nás se po tom jen zaprášilo.

Abecední seznam: