Krém karamel - z bulharské kuchyně

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).
2
Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným mixérem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160 °C zapékat.
3
Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    11. 6. 2012 23:44

    Ladi - proč ne pro děti? V Bulharsku se jim to dává na sváču odmala...

  • Ladia
    Ladia |

    11. 6. 2012 20:02

    A pro děti =-O

  • Geškov
    Geškov |

    16. 10. 2011 10:17

    To e Super Afrodiziak....!!!!! <3 <3 <3

  • jana
    jana |

    7. 1. 2011 14:36

    je to určitě skělí nápat :-)

  • Iwetta Krumova
    Iwetta Krumova |

    4. 1. 2010 22:32

    no kdyby se to dávalo po kelímkách ne do jednoho velkého tak se dá říct že se jedná o krem karamal čili krem brule PS: paní Janě H no spíš se Vám to nepovedlo jinak je to velice velice chutné neznám nikoho komu by toto nechutnalo asi jste to v tý troubě pekla při vysoké teplotě

  • Jana H.
    Jana H. |

    20. 3. 2009 15:58

    No, nevím jestli jste to někdo zkoušeli, ale moc dobrý to teda není...

  • Pája S
    Pája S |

    18. 3. 2009 19:42

    Simčo,to je předvoj viď?:-) To vypadá moc dobře,připomíná mi to brulé,ale bude to asi takový nákyp.Mmmm.

Abecední seznam: