Dalmatské čufty II.

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks houska
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 30
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g zeleninové lečo
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce smetana
    • paprika - sladká
    • citronová šťáva
    • 1
      špetka cukr
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta utvoříme osm válečků, které opečeme ze všech stran na oleji a vyjmeme. Olej slijeme a na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme horkou vodou a smetanou a povaříme.
2
Po chvíli přidáme lečo, okapaný hrášek, drobně krájenou okurku i kečup. Krátce povaříme, omáčku přisladíme, ochutíme citronovu šťávou a vložíme čufty. Vše společne prohřejeme, ale už nevaříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luboš Zindulka
    Luboš Zindulka |

    6. 1. 2010 13:32

    Zdravim, tak jdu prubnout tento recept, dlouho jsem čufty nejedl, tak snad se mi povedou.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    11. 4. 2008 14:15

    Já k tomu dělám hoskový knedlík.Je to mňamka.

  • KaRa
    KaRa |

    7. 4. 2008 07:55

    jemné máslové noky se k tomu hodí? jaké daší přílohy? děkuji..

  • KatkaR
    KatkaR |

    1. 9. 2007 11:17

    Také jsem to vyzkoušela, ale nějak se nám to zdálo bez chuti, asi jsem dala moc vody, tak jsem to dochutila kostkou masoxu a protlakem a pak to byla bašta, hlavně to masíčko :-)

  • Electra Magios
    Electra Magios |

    28. 1. 2007 17:17

    teda...dneska jsem je vařila k obědu a opravdu jsme si mooooc pochutnali...byla to mňamka...dělala jsem je z pikantního mletého masa a opravdu to bylo moc moc dobrý...

  • Vladimír Staněk
    Vladimír Staněk |

    2. 8. 2005 20:49

    myslím si ,podle mych zkušeností,že čufty mohou mít i jiné tvary a není na závadu,když jsou pikantnější.