Cukety plněné mletým masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cuketa
    • 2
      ks cibule Větší
    • 5
      stroužek česnek
    • 500
      g mleté maso
    • 0,5
      lžička chilli
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • petržel
    • 100
      g sýr
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžička zázvor - mletý Čerstvý - nemusí být, ale je výborný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme až zbělá.
2
Přidáme koření (1/2 lžičky chilli, pepře, soli) nakonec vmícháme pokrájenou petrželku (čím víc tím líp) a pokrájená rajčata (přidávám ještě lisovaný česnek) a ještě prohřejeme.
3
Touto náplní naplníme připravené cukety hustě zasypeme strouhaným sýrem a při 210 °C zapečeme 15-20 minut.
4
Podáváme s okurkovým či jiným zeleninovým salátem a nebo pestrou oblohou. Můžeme použít i tatarskou omáčku. Každý dle své chuti.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anina
    anina |

    30. 7. 2006 15:18

    Bezva jídlo. Nedoufala jsem, že bude i rodině tak chutnat. Už jsem měla recept na plněné cukety, ale tento jej stoprocentně předčil. Cibulku jsem smažila na kousku pokrájené slaniny. Jinak vše podle návodu a opravdu paráda. Doporučuju všem.

  • Jitule
    Jitule |

    26. 8. 2005 15:47

    Já to dělám leta, cuketu nechám ve slupce, nerozpadne se a pak slupku někdo jí, někdo né. Neopékám, při pečení hodně změkne. Semínka yvhazuju slepičkám. A maso používám mleté z klálika, klasické na sekanou.

  • J R
    J R |

    26. 8. 2005 04:31

    Já to dělám už dělší dobu tak,že vydlabaný vnitřek cukety smíchám s mletým masem,olivovým olejem(kvalitním-to co občas seženete za "super cenu",z toho je mi někdy na zvracení),trochou rajčat z konzervy (na jemno),osolím,opepřím,naplním cukety,zaleji zbytkem rajčat z konzervy a zapeču až jest cuketa měkká. Podávám bílé pečivo. Jo a zapomněl bych říct,že je to mňam ;o)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 8. 2005 09:48

    Gabco, ja je vzdy loupu a osolim...zbytecnou stavu pak sleju, jinak se mi dost rozmoci. Osolene se muzou klidne nechat i prez noc. Nevim jake mate cukety, moc velke nejsou tak dobre, plnim jen ty stredne velke.

  • Gabina
    Gabina |

    24. 8. 2005 09:40

    Nikdy jsem cukety ještě nedělala - mají se před úpravou oloupat nebo se to dělá ve slupce. Děkuji

  • jana
    jana |

    23. 8. 2005 08:18

    vydlabane semeniky mozete pouzit do zeleninovej polievky, pekne ju vyfarbia a dochutia, jest ich samozrejme uz nemusite

  • cruela.devil
    cruela.devil |

    22. 8. 2005 22:18

    Dělám je sice trochu jinak, ale je to výborné jídlo!

  • Věra
    Věra |

    22. 8. 2005 10:09

    Vydlabané části se vyhodí, mě to bylo taky líto ale letos mám tolik cuket a patizonů, že je po lítosti

  • jarmila
    jarmila |

    22. 8. 2005 09:23

    vydlabane semeniky vyhodime nebo pridame k mletemu masu - omlouvam se za priblblou otazku ale jsem zacatecnik

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    28. 7. 2005 17:52

    Ten anonym jsem byla (nechtejne ) ja, davam za 1:-)

  • Anonym
    Anonym |

    28. 7. 2005 16:32

    Zdravim pani Vero, ty plnene cuketky jsou vynikajici, mam je vyzkousene:-)) Proste lahudka!