Cuketová hořčice

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg cuketa - očištěná, bez jadérek
    • 1
      ks česnek - celá, středně velká palice
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce sůl
    • 250
      ml ocet
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 200
      g hořčice plnotučná - kelímek
    • feferonka - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání dusíme pod poklicí do úplného změknutí cukety. Poté vše rozmixujeme na hladkou hustou kaši.
2
Plníme do čistých, suchých skleniček, pevně uzavřeme a sterilujeme cca 10 minut na 180 stupňů. Sterilovat nemusíme celou dávku, část můžeme nechat v chladničce, tam nám vydrží zhruba měsíc.
3
Cuketovou hořčici používáme místo tatarky a kečupu, k pečenému nebo grilovanému masu, k uzeninám...
4
//Pokud máme rádi ostré, přidáme k cuketě nejen česnek, ale i fefronku nebo chilli papričku.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marta
    marta |

    27. 8. 2016 08:44

    Přidávám lžíci kurkumy aby hořčice měla lepší barvu a pokud chcete mít trošku víc hořčici ostřejší přidávám kelímek francouzské nebo dijonské hořice. JInak super máme jí rádi vlétě ke grilování 8-)

  • TERKA
    TERKA |

    17. 8. 2016 16:39

    DNES POPRVÉ DĚLÁM SNAD BUDE RODINĚ CHUTNAT

  • Hana Ptáčková
    Hana Ptáčková |

    18. 8. 2015 08:19

    Mám stejný recept už pět let. Přivezla jsem si ho od jedné paní z dovolené na Moravě a od té doby ho také dělám.

  • Saša
    Saša |

    21. 7. 2015 22:02

    Je moc dodrá, děkuji za recept.

  • allena89
    allena89 |

    31. 8. 2014 13:36

    Skvělý nápad, jak zatočit s nadbytkem cukety. Navíc je opravdu vynikající.