• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cuketa plněná mletým masem
    Napište svůj komentář k receptu

    Cuketa plněná mletým masem

    autor: Lucie1988
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 108
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cuketa plněná mletým masem
    Nahrát fotku
     

    Cukety se těší čím dál větší oblibě - dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm, ke kterému se nejlépe hodí vařené nebo pečené brambory.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • 2
        ks cuketa
      • 2
        špetka sůl
      • 3
        ks rajčata
      • 3
        lžíce olivový olej
      • 1
        stroužek česnek
      • 1
        snítka petrželka
      • 0,50
        kg mleté maso
      • 1
        lžíce provensálské bylinky
      • 4
        hrst sýr
      • 2
        špetka pepř drcený

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.
    2
    Vydlabanou dužinu nasekáme na větší kousky, budeme jí později přidávat do masové směsi.

    RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách: zkuste ty nej recepty

    3
    V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso (já dávám hověží) a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, česnek a petrželku nasekané na drobno a podle chuti sůl a provensálské bylinky. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

    RADA: Podívejte se na VIDEO návod, jak krájet cibuli

    4
    Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme opepříme.

    RADA: Mrkněte na VIDEO, jak rychle loupat česnek

    5
    Pečeme cca na 30-45 min (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C. Posledních 15min pečení zasypu cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct.

    RADA: Cuketové menu ze záhonu

    6
    Dobrou chuť!

    RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Mrkněte na VIDEO!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablka plněná mletým masem

    Jablka plněná mletým masem

    Tortilla plněná mletým masem

    Tortilla plněná mletým masem

    Zapečená cuketa s mletým masem

    Zapečená cuketa s mletým masem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • katulda | 17. 7. 2018 16:02

      Výborné, děkuji. Použila jsem vepřové maso a rozhodně jsem nedělala naposled! :-)

    • M
      M | 26. 8. 2016 12:29

      Recept výborný. Vynechala jsem česnek a do mletého masa přidala ještě rajčatový protlak a chuť byla výtečná :-)

    • Víla Elvíra | 10. 8. 2016 20:52

      Děkuji za recept a dávám za jedna! Přesně jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Plněné cukety jsem dělala poprvé, recept si ukládám a určitě budu dělat znovu.

    • Kája
      Kája | 30. 7. 2016 10:30

      Nepopírá hovězí pečené maso není moc zdravé.

    • Zdeněk
      Zdeněk | 14. 7. 2016 22:54

      Můj první pokus s cuketou a hned výborný výsledek ! Děkuji. Popírá mé oblíbené heslo, že jídlo je buď zdravé nebo dobré. :-)

    • Líba
      Líba | 1. 7. 2016 22:14

      mám tenhe recept uložený,jak narostou první cukety už ho hledám,nemá to chybu,moc dobré O:-) O:-) ;-)

    • Lucie
      Lucie | 6. 1. 2016 12:32

      Vcera jsem to delala poprve a vyborne! Jen bych priste cuketu osolila , nez ji naplnim masovou smesi. Jo a do smesi jsem jeste pridala 2 lzicky dijonske horcice :)) mnaaam

    • haninakoky | 19. 10. 2015 12:45

      Takhle upravená cuketa je výborná. Udělala jsem ji a moc jsme si pochutnali s rodinou. Určitě jí budeme dělat častěji. :-) Mohu jen doporučit a dávám za 1. 8-)

    • Oli
      Oli | 4. 8. 2015 18:41

      To nemá chybu...dokonalost sama <3

    • Davča
      Davča | 14. 7. 2015 15:01

      Píšu ještě s plnou pusou a tohle vám musím říct: jestli máte cukynu a upravujete ji jinak, než podle tohoto receptu, je to plýtvání a nemám vás rád! ;-)

    • Lucie
      Lucie | 18. 9. 2014 10:07

      Dnes jsem dělala poprvé. Je to výborné. Přidala jsem jen o trochu více česneku a mňamka ;-) ;-) ;-)

    • veverka78
      veverka78 | 5. 9. 2014 12:01

      dělám už poněkolikáté a je to výborné :-)

    • tito | 21. 8. 2014 09:50

      včera jsme je měli zase, jsou výborný

    • Yv
      Yv | 11. 8. 2014 14:30

      Vynikajici..jeste jsem pridala cerstve hribky na drobno a vynikajici :-)

    • Aluš
      Aluš | 24. 8. 2013 22:44

      A posypala nivou <3

    • Aluš
      Aluš | 24. 8. 2013 22:43

      Děkuji moc za recept! Já už od mala cuketa fuj, to nikdy jíst nebudu 8-) No a na přání jsem otci teda upekla a tak krásně to vonělo, že jsem musela ochutnat taky a fakt mňamka. Jen jsem si to trochu podle potřeby poupravila, měla jsem velikánskou, tak jsem ji nakrájela na hrubší kolečka, vydlabala a naplnila. A jelikož máme rádi česnek, tak jsem dala o dost víc, ale opravdu mňam! :-[ :-)

    • Ani
      Ani | 27. 3. 2013 13:02

      Tak tady je zase někdo chytrej.....proč by se jako nesměl zahřívat? Jinak díky na recept -super <3

    • TheKacabi
      TheKacabi | 10. 2. 2013 17:06

      Dala jsem tam místo trochu provensálského a trochu koření čubrica - vynikající :-)

    • llluky
      llluky | 30. 1. 2013 17:58

      <3 <3 ;-) je to bezva :-) 8-) <3 hustý O:-)

    • frantapetra | 24. 11. 2012 15:12

      Moc nám chutnalo, recept jsem nijak neupravovala, je výborný!!! :-)

    • iPaulCZE | 30. 10. 2012 15:25

      Výborný recept a to cuketu ani nemám moc rád, doporučuji

    • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:59

      Hezký den, Kláro, je myšleno přesně tak, jak píše Ajaja, pro zkušené kuchařky je toto samozřejmost, ale raději jsem to do receptu napsala, aby bylo všem jasné, jaká má struktura masa být :-)

    • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:56

      Dobrý den, některé olivové oleje jsou pro teplou kuchyni bezvadné, olivový olej má tzv. bod přepalování 210°C (do této teploty si stále zachovává všechny své důležité živiny!), jiné tuky se při této teplotě již přepalují. Například slunečnicový olej se přepaluje už při teplotě okolo 170°C a vepřové sádlo při teplotě 180°C. Samozřejmě není nutné v tomto receptu olivový olej použít, můžete zaměnit za tuk, na který jste doma zvyklí.

    • Ajaja
      Ajaja | 22. 9. 2012 11:49

      Ono jde asi o to, že to mleté se tam dá jako "hrouda", takže je třeba, aby se neopeklo jako hrouda, ale rozpadlo se na ty malé kousky co prolezly mlýnkem. Tak se lépe spojí se šťávou... ;-)

    • Ajaja
      Ajaja | 22. 9. 2012 11:48

      Není oliváč jako oliváč.... panenský se nezahřívá, je do studené kuchyně. Pokud nejde o panenský, pak klidně i do teplé kuchyně ;-)

    • L.Z.
      L.Z. | 9. 8. 2012 16:18

      Dovolím si reagovat. Olivový olej se vyrábí jak pro teplou kuchyni, tak pro studenou kuchyni. Stačí si přečíst etikety :-\

    • l.sylvie | 10. 7. 2012 16:16

      Použila jsem slunečnicový olej, cibulku jsem po osmažení raději vyndala a pak teprve dala smažit maso. S těmi kousíčky bylo pravděpodobně myšleno až se vyškvaří tuk z masa. Oliváčem jsem pokapala celou cuketu až při zapékání, když jsem přidávala sýr. Jednoduché a dobré jídlo, dokonce i ty brambory jako příloha jsou dá se říci zbytečné, chutná skvěle i s bílým pečivem.

    • Klára K. | 10. 7. 2012 10:25

      Myslím si, že mleté mäso by už sa nemalo rozpadávať na ešte menšie kúštičky. Mohol by to autor nejak vysvetliť?

    • Oliva
      Oliva | 2. 7. 2012 10:42

      olivový olej rozpálit na pánvi? co je to za kra.... ? nevím k čemu tak zbytečně utrácet peníze. oliváč se nesmí zahřívat, ztrácí důležité složky, kvůli kterým se ho využívá. lidi přemýšlejte trochu :'(

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
    Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Mleté maso Olivový olej Pepř drcený Petrželka Provensálské bylinky Rajčata Sůl Sýr

    Jak loupat česnek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Majonézové koláče

    Majonézové koláče

    Cuketové řezy

    Cuketové řezy

    Mňamková pomazánka z Nivy

    Mňamková pomazánka z Nivy

    Lehký tvarohovo - pudingový dortík

    Lehký tvarohovo - pudingový dortík

    Pomerančový džem (marmeláda)

    Pomerančový džem (marmeláda)

    Veganský thajský sójový guláš

    Veganský thajský sójový guláš

    Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

    Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

    Rafaelo se salkem

    Rafaelo se salkem

    Rukolový salát s novými bramborami

    Rukolový salát s novými bramborami

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak loupat česnek

    Poslední sledované recepty

    27
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    26
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    25
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Cuketa na slanině s česnekem
    Cuketa na slanině s česnekem
    Cuketa na smetaně
    Cuketa na smetaně
    Cuketa na smetaně II.
    Cuketa na smetaně II.
    Cuketa po řecku
    Cuketa po řecku
    Cuketa pod peřinou
    Cuketa pod peřinou
    Cuketa s vejci - smaženice
    Cuketa s vejci - smaženice
    • Recepty.cz
    • Cuketa plněná mletým masem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí