Cottage Pie

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: teterova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - vepřové
    • 1
      kg brambory dle množsví masa
    • 5
      ks rajčata Větší
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice Bonduele
    • 1
      ks cibule Větší
    • 3
      lžíce máslo k bramborům
    • 300
      ml mléko +/-
  • Koření
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 4
      špetka kmín
    • 2
      lžička olivový olej Pod cibulku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oškrábeme, dáme do hrnce (přidáme sůl a kmín) a vaříme, dokud nezměknou. Až budou brambory hotové, uděláme z nich kaši, do které dáme mléko a máslo.
2
Mezitím, než se nám brambory udělají, si cibulku nakrájíme nadrobno, dáme na pánev nebo hrnec a zpěníme. K cibulce přidáme sůl, pepř majoránku, nové koření a kmín. Pak k ní přihodíme mleté maso, které restujeme, dokud není zcela hotové, pak ochutnáme - dle potřeby dochutíme!
3
Maso, které jsme udělali, dáme do zapékací mísy bez šťávy (oleje) - přecedíme. Na toto maso naklademe rajčata nakrájená na kolečka a zasypeme ho kukuřicí. Nakonec připravenou bramborovou kaši roztíráme na maso s rajčaty a kukuřicí.
4
Až je maso zcela schované pod bramborovou kaší, vložíme takto vytvořený pokrm do trouby (nezakrývat) na 220°C na 30-40 minut - dokud brambory neudǎlají zlatavou krustu.
5
Pak je pokrm zcela připraven k servírování.

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    8. 12. 2015 10:16

    Recept je to dobrý, ale v UK a Irsku, odkud tento recept pochází, by tam rozhodně vynechali ten kmín, jak už bylo zmíněno, a to i v mase. Oni v podstatě kmín nepoužívají vůbec, což já konkrétně při mém pobytu uvítala 8-) Ale neberte mě až zas tak smrtelně vážně, já k tomuto koření mám od dětství osobní averzi a snesu pouze na huse nebo kachně ( tam se to bez toho neobejde, ale v Čechách jsou lidé zvyklí ho prostě cpát všude :-)) ) Cottage pie je výborný.

  • Iris
    Iris |

    20. 9. 2014 18:11

    No tak to vyzkouším a přidám obojí zeleninu - mrkev i rajčata. A možná nastrouhám i trošku celeru. Ten (strakám do všech jídel pro děcka, aby měly živiny. Celer se mi odmění výtečnou chutí jídla... <:-) :-P

  • Lenka
    Lenka |

    25. 5. 2014 13:11

    Kmín do bramborový kaše asi ne, co? :-!

  • Kristýna
    Kristýna |

    20. 12. 2013 12:40

    Dávám místo rajčat mrkev a dochucuji mleté maso ještě česnekem či podle momentální chuti různým mix kořením. Moje oblíbené Irské jídlo.