Čočková polévka s uzeným masem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      ml voda
    • 200
      g uzené maso
    • 6
      lžíce čočka
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks celer
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme vývarem z uzeného masa, přidáme předem namočenou čočku a vaříme společně do měkka. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do polévky a přidáme sekanou nať.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jařena
    Jařena |

    25. 1. 2017 17:28

    a majoránka je kde???? a česnek je kde? a cibulka je kde? to je teda nějaký dost vokleštěný žrádlo :-*

  • nama
    nama |

    20. 10. 2014 10:40

    výborná ! dělala jsem jí kotel :)

  • tanadas
    tanadas |

    27. 9. 2013 09:07

    moc dobra, take jsem pridala mrkev a ocet

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    30. 12. 2012 16:46

    To oranžové na fotce je mrkev - pro oko, jak se píše níže. ;-)

  • katerina
    katerina |

    29. 12. 2012 18:10

    no a to oranzove na fotce je co? predpokladam ze se v receptu na neco zapomelo...

  • pavel
    pavel |

    13. 9. 2012 11:48

    smrti to :-$ 8-) :-* =-O

  • Novotná Danuše
    Novotná Danuše |

    23. 5. 2011 07:32

    Moc dobrá, na talíři někdy dochutím ještě octem.

  • 13ka
    13ka |

    4. 4. 2011 21:38

    Čočka mňam mňam :-P ...hned o víkendu uvařím

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 4. 2011 17:57

    ...jak takovéhle dobrotě může dát někdo pětku :-S ! :'(

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 1. 2011 13:22

    Přidal jsem ještě mrkev-pro oko ;-) .

  • Jana Goišová
    Jana Goišová |

    16. 9. 2008 07:18

    Moc dobrá, přidávám do oblíbených.

  • Zuzana Kalábová
    Zuzana Kalábová |

    10. 6. 2007 15:14

    Pro vegetariány: uzené maso nahradíme uzeným tofu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 11. 2006 07:16

    Zalievanie mäsa vodou závisí od toho, čo uprednostňujete. Ak chcete silný vývar, tak zalejete mäso studenou vodou, ak dáte prednosť šťavnatejšiemu mäsu, zalejete vriacou vodou. Takže si to prispôsobte podľa svojej chuti, ako to vyhovuje vám.

  • Fiduneta Žebruneta
    Fiduneta Žebruneta |

    10. 11. 2006 18:27

    OK, všude je psáno, že uzené maso zalijeme VAŘÍCÍ VODOU !!! co vy na to ?? není to snad důležité ??

  • marketa konopna
    marketa konopna |

    11. 5. 2006 10:01

    Presne jak to delam ja