Cizrna po bretaňsku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanka02

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cizrna
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek 3 až 4
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      ks párky nožičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      plechovka rajský protlak větší
    • 5
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření, ale žádnou sůl!
2
Potom na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme párky nakrájené na kolečka, saturejku, tymián a bazalku. Mírně podlijeme vývarem z cizrny, přidáme sůl, rajčatový protlak, kečup a scezenou cizrnu. Promícháme, chvilku podusíme, nakonec vmícháme petrželku a můžeme servírovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    17. 5. 2011 19:32

    Muzete trochu prisladit, ja skoro vzdy do jidel s rajcaty nebo s rajcatovym protlakem pridavam spetku cukru. ;-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    17. 5. 2011 17:19

    Fajn! Možná by se dal spíš použít ostrý kečup, s rajčatovým protlakem je to dost kyselé.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: