Znáte orzo? Tento drobný druh těstovin, který se podobá rýži, je oblíbený pro svou všestrannost a rychlou přípravu. Uvařte si z něj výborné hlavní jídlo, které můžete podávat k obědu i večeři.
Do pánve s výpekem přidejte máslo a nechte ho rozehřát. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a nechte je zesklovatět. Pak přisypte suché orzo (těstovinovou rýži) a 1 lžičku provensálského koření a asi 2 minuty společně restujte. Pak vše zalijte kuřecím vývarem, osolte, zakryjte pokličkou a přibližně 12 minut společně povařte. Občas promíchejte.
3
Když je orzo al dente, vmíchejte čerstvý baby špenát. Pak přilijte smetanu, přisypte strouhaný parmazán a nakonec dochuťte citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Podávejte s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky.