• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Čínská vepřová konzerva
    Napište svůj komentář k receptu

    Čínská vepřová konzerva

    autor: zrzka
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Čínská vepřová konzerva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1,50
        kg vepřový bůček
      • 3
        lžička sůl
      • 1
        lžička rychlosůl Praganda
      • 5
        ks nové koření kuliček
      • 5
        ks pepř celý kuliček
      • 4
        dl voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
    2
    Chutná opravdu jako dříve prodávané čínské konzervy.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Čínská svíčková

    Čínská svíčková

    Čínská rýže

    Čínská rýže

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Dagmar Bartolotti | 27. 9. 2012 13:59

      Vidím, že tento výborný recept již dlouho nikdo nekomentoval. Dělám již léta. Jen trošku upravený. Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezníka /. Po uvaření kůži z bůčku vyjmu / dám pejskovi / a maso mírně rozšťouchám kvedlačkou, plním do zavařovacích sklenic, uzavřu a pro jistotu zavařuji asi 1 hod. Ostatní podle receptu. Používám nejraději za studena na chléb s cibulí, ale také na těstoviny, do francouzských brambor.

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 21. 4. 2008 13:31

      Kolegyně to dělala z úplně libového bůčku, ale aby ta "vepřovka" nebyla tak suchá, radila bůček méně libový.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 21. 4. 2008 09:22

      Mám ještě jeden dotaz..o) Dalo by se použít i jiné vepřové maso než bůček(např. plecko , krkovice)nebo je ten bůček opravdu nutný?Nebo jestli bych mohla aspoň polovinu nahradit jiným masem?Děkuji.o))

    • irena barbulakova
      irena barbulakova | 20. 4. 2008 12:08

      maso jsem připravila a zavařila podle vašeho receptu,je lepši uvařit hned dvě davky protože zmizi rychle.Je to vynikající

    • Květa B.
      Květa B. | 27. 8. 2007 20:59

      Praganda se sežene v Makru, viděla jsem ji i Ternu.

    • DANA CHOWANIECOVA
      DANA CHOWANIECOVA | 27. 8. 2007 13:50

      pani květoslavo.kde seženu tu sul pragandu.dekuji

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 26. 2. 2007 14:20

      Tak odměřeno, ze dvou dávek je toho 3,4 litru.Kolik má sklenička od přesnídávky nevím,to už si musíte přepočítat.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 26. 2. 2007 11:45

      Nikdy jsem to neměřila,ale momentálně to mám v tlakáči,tak se pokusím to odměřit a dám vědět.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 26. 2. 2007 06:04

      Kolik je z tohoto množství masa skleniček(např.přesnídávkových)?

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 25. 2. 2007 20:08

      Nevím, nezavařovala jsem, bylo to tak uvedeno v původním receptu. Já osobně bych to tak udělala a po vychladnutí uložila v ledničce.My to sníme a když máme hodně, tak rozdáme.

    • Anonym
      Anonym | 14. 2. 2007 10:30

      Kvetko a pul hodiny zavarovaní stačí? Neni to málo?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zavařování & nakládání
    Maso Ostatní Zavařování a nakládání Vepřové Dušení Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Nové koření Pepř celý Rychlosůl Sůl Vepřový bůček Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

    Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

    Květáková polévka II.

    Květáková polévka II.

    Ukrajinský krabí salát

    Ukrajinský krabí salát

    Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

    Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Bábovka s olejem

    Bábovka s olejem

    Špagety s brokolicí

    Špagety s brokolicí

    Meruňkový táč kynutý

    Meruňkový táč kynutý

    Letní salát s mozzarellou

    Letní salát s mozzarellou

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    35
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Míša řezy
    Míša řezy
    20
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    20
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    E15.cz Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    • Recepty.cz
    • Čínská vepřová konzerva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí