Cibulové dalamánky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kvásek
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice 1-2
    • 200
      ml voda
    • 1
      lžíce hladká mouka
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g celozrnná mouka
    • 150
      ml voda
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      špetka tymián
  • Povrch
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst zrní na posypání - kmín, sezamová, slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
2
Těsto: do vykynutého kvásku přidáme mouky, vodu, olej, na měsíčky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, rozdrolíme tymián, promícháme a později již zaděláváme rukami. Případně můžeme přidat mouku. Uložíme na pekáč vyložený pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme jakýmkoli zrním, necháme vykynou a dáme péct do předehřáté trouby.

Komentáře k receptu

  • Hanina
    Hanina |

    6. 2. 2012 10:39

    Snad špatný poměr vody né?

  • Marketa
    Marketa |

    18. 1. 2008 18:06

    Moc dobre, delala jsem k bramboracce, vyslo mi asi 12 velkych dalamanku a jeste treti den (uchovavany v lednicce} byli dobre.

  • Vendula
    Vendula |

    26. 10. 2005 12:10

    Jak dlouho se dalamánky pečou a při jaké teplotě?Jak jsou velké?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 10. 2005 09:45

    Toto musí byť podľa postupu veľmi dobré. Určite vyskúšam.