Dalamánky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a vypracujeme tužší těsto. Necháme vykynout. Na vále těsto rozdělíme na 20 dílů, ze kterých děláme polodlouhé dalamánky. Položíme je na vymaštěný plech, necháme nakynout. Nakynuté podél slabě nařízneme, potřeme vodou, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Kmín Mléko Sůl Žitná chlebová mouka
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bet
    bet |

    25. 5. 2016 16:07

    brambory jsou varene?

  • josef
    josef |

    30. 1. 2016 13:22

    asi jsem nepochopil ty brambory v receptu-vařený nebo syrový? :-(

  • plastick
    plastick |

    29. 3. 2015 18:39

    Ahoj, tak jsem to dnes taky zkusil. Těsto parádní všechno šlo dobře až na pečení. Nevím čím to je, mám troubu Raffinerad z Ikey a ikdyž nastavím danou teplotu, vnitřek nikdy nedopeču, ani na pizze. Mám kurku a těsto uvnitř nedopečené. Nevíte co s tím? Díky moc...

  • plutenka
    plutenka |

    3. 6. 2013 18:15

    Při prvním pečení se mi zdály docela zdrclé, u druhého jsem neměla bramboru, tak jsem ji tam nedala a byly krásně nadýchané, dávám navíc slunečnicová semínka a vodou potírám až po vytažení, abych je nevyndávala z tepla

  • Kristýna Zíbrová
    Kristýna Zíbrová |

    4. 6. 2008 17:43

    chci se optat nemela by do kvasku prijit trocha cukru? A mleko z casti nahradit vodou?

  • Bonnie Spitzer
    Bonnie Spitzer |

    17. 1. 2008 19:52

    Ja nahradim asi jeden hrnek mouky moukou pohankovou. Taky je dobre je pomastit olivovym olejem s cesnekem kdyz jsou jeste teple. Dalamanky se podobaji New Yorkskemu Zidovskemu chlebu. Ja ziju v Americe a tento recept je urcite nejlepsi co jsem nasla na internetu v jakekoliv reci....

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    9. 5. 2007 23:11

    Sleduji, ze si u tohoto receptu vedu monolog :-D Opet sem delala dalamanky, uz potreti a ted i ze zitne mouky, i kdyz cast stale nahrazuji celozrnnou. Ted byly nejlepsi...ne kvuli mouce, spis trening dela favorita ;-) Jo a byla jsem rychlejsi nez hladova rodinka a vyfotila to sve veledilo. Fotky poslu.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    1. 4. 2007 21:29

    Tak jsem je zkusila. Recept jsem si mirne upravila. Nesehnala jsem zitnou mouku, pouzila jsem psenicnou chlebovou Penam a 100 g nahradila celozrnnou moukou.Misto mleka pouzila vodu a to asi hrnek a pul. Do těsta jsem přidala odhadem 25 g sádla. Vyslo to celkem na 12 kousku. Dalamánky jsem pekla na 200 st necelou půl hodinu. Behem peceni i po vytazeni jsem je potirala slanou vodou a byly ..... vyborne. Chtela jsem je vyfotit, ale nejak rychle zmizely, tak snad priste :-)

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    29. 3. 2007 11:26

    Chtěla bych se zeptat na množství soli. Na půl kila mouky dávám u rohlíků 2 kávové lžičky. Bude to obdobné?

Další doporučené recepty: