Churros

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce olivový olej ne extra virgin
    • 250
      ml horká voda
    • 2
      hrnek olej na smažení
    • 55
      g cukr krupice na obalení
    • 2
      lžíce skořice - mletá na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte horkou vodu. Vypracujte těsto, které bude kompaktní a tuhé. Naplňte jím zdobící sáčkek s tryskou s hrotem 8 mm. Nechte vychladnout a mezitím rozehřejte olej na smažení.

RADA: Praktické rady do kuchyně, které vám ušetří čas!

2
Olej nalijte do wok pánve nebo jiné hluboké pánve a rozpalte na 170 °C. Postupně vytlačujte do rozpáleného oleje ze sáčku zhruba 15 cm dlouhé tyčky, které vždy přestříhněte nůžkami a nechte smažit asi 3 minuty do zlatova.
3
Hotové churros položte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. V misce si smíchejte cukr se skořicí a vychladlé churros ve směsi obalte. Podávat je můžete také s čokoládovou omáčkou, do které si mohou hosti churros namáčet.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.