Churros (čti "čuros")

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      lžíce olivový olej nebo slunečnicový
    • 2
      ks rozšlehané vejce
  • na obalení
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • na smažení
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.
2
Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto.
3
Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice.
4
Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí.
5
Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou.
6
**Poznámka:** Churros – španělské koblihy - se tradičně podávají k sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zuzana
    zuzana |

    17. 9. 2016 13:11

    recept se nám vůbec nepovedl, jste kráva

  • zuzana
    zuzana |

    17. 9. 2016 13:11

    recept se nám vůbec nepovedl, jste kráva

  • Tufina
    Tufina |

    31. 1. 2015 16:42

    A da se to i pect? Nerada smazim na oleji, je to potom hodne mastne. ...:/

  • A.
    A. |

    15. 8. 2014 21:25

    Tady někdo koukal na Buddyho Valastra? :) :D

  • Maatia
    Maatia |

    14. 4. 2014 22:55

    A ze špaldový mouky vyválený ve skořicovým cukru mi přítel málem ukousnul ruku, jaká to byla bašta! :-)

  • čti!
    čti! |

    17. 3. 2013 11:50

    toto není foto ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    17. 3. 2013 08:51

    Leni - proč je foto divné?

  • alena
    alena |

    10. 12. 2012 12:39

    Jedla jsem to ve Španělsku a moc dobté .Vyzkouším recept a už se těším , snad se to povede. :-)

  • Lenka
    Lenka |

    27. 8. 2012 10:16

    Divné toto :-D

  • xverax
    xverax |

    2. 2. 2012 13:48

    Naprosto výborný recept! Nejlepší s rozpuštěnou čokoládou a pomerančem. Mňam, mňam :-) <3 <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    27. 4. 2011 20:04

    proc v receptu neni uveenomnozstvi?

Další doporučené recepty: