Chřestová polévka dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks chřest
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      l voda
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      kostka knorr bohatý bujon zeleninový
    • muškátový květ
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme chřest, sůl a pepř a zalejeme zeleninovým bujónem rozpuštěným v litru vody. Takto povaříme 15-20 minut.
2
Mezitím si na pánvi na sucho osmanhneme slaninu. Po 20ti minutách polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Rozmixovanou polévku vrátíme zpět na plotnu a přidáme do ní půl litru mléka a špetku muškátového květu.
3
Můžeme využít trik s vejcem, který Láďa hruška předvedl v tv. Postup je následující - mícháním vařečkou roztočíme vroucí vodu a hodíme tam vajíčko, necháme ho povařit a pak ho přidáme do polévky. Nezapomeňte si polévku také ještě dozdobit slaninou ;)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.