Chlebový knedlík bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks chleba
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu a vypracováváme, nejlépe elektrickým hnětačem tak dlouho, až máme vláčné nelepivé těsto ne příliš husté protože nakonec vpracujeme na kostičky nakrájený chleba.
2
Vytvoříme 6 knedlíků obalíme je v mouce a dáváme do vroucí osolené vody. Knedlíky nesmí být tvrdé uhňahňané, ale hezky měkké, než je vložíme do vody. Vaříme 25 minut. Hotový knedlík krájím na plátky nití, je krásně nadýchaný a nesrazí se jako když ho krájíme nožem.
3
Poznámka: kdo si přidá do knedlíků kurkumu, má knedlík jako z domácích vajec a když dáte zelené natě je knedlík krásně barevný. Je možno experimentovat dle toho k čemu knedlík děláme. Např. ke koprové omáčce přidávám do knedlíku nať z kopru, ke guláši přidávám červenou papriku a pepř atp.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie L.
    Marie L. |

    5. 3. 2010 14:56

    Chtěla bych zkusit tyto knedlíky. Ta 1/2 chleba má být chléb měkký nebo mohou být kostičky z tvrdého chleba. Myslím tím, když mi zbyde chleba, nakrájím ho na kostičky, nechám usušit a pak je upotřebím do knedlíků? jde to takto?

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    10. 8. 2009 18:00

    Výborný! Dělala jsem ze třetinové dávky, vejce jsem tedy přidala, ale asi neni vážně třeba. Manžel si ráno usmyslel, že chce rajskou, neměla jsem housky, toto byla příjemná změna. Určitě zopakuji!!!Děkuji!

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    10. 8. 2009 13:09

    Výborné knedlíky, manžel si poručil rajskou, ale neměla jsem housky, udělala jsem tento knedlík, jen jsem přidala vejce, dělala jsem z třetinové dávky, měla jsem pěkný velký knedlík! Děkuji!

  • Anonym
    Anonym |

    5. 9. 2006 10:16

    Knedlíky jsou výborné, dělám je už 2 roky.