Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým

moje hodnocení: 0

2.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně menší
    • 2
      hrst růžičková kapusta
    • olivový olej
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 200
      g bulgur
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte třemi lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se kousky obalily v oleji. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Plátky krkovice potřete olivovým olejem, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
3
V hrnci zahřejte lžíci oleje, vsypte bulgur, krátce orestujte, zalijte dvojnásobným množstvím vody a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte zakryté, dokud se tekutina nevsákne. Bude to trvat asi 8 minut. Hotový bulgur načechrejte vidličkou.
4
Maso dejte na rozpálenou pánev a zprudka opečte, z každé strany asi 2 minuty, pak nechte pár minut odpočinout. Podávejte s pečenou zeleninou a bulgurem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.