• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Broskvový džem se skořicí
    Napište svůj komentář k receptu

    Broskvový džem se skořicí

    autor: Nezumi
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Broskvový džem se skořicí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg broskve
      • 1
        kg cukr
      • 1
        lžička kyselina citronová
      • 2
        skořice
      • 2
        lžíce hnědý rum 1-2
      • gelfix classic

    Postup přípravy receptu

    1
    Broskve očistíme a sloupneme (pokud nejdou broskve sloupnout za syrova, spaříme je vařící vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a zchladíme studenou vodou - pak už by měly jít sloupnout lehce), vypeckujeme a nakrájíme na hodně malé kousky. Dáme je do hrnce i se skořicí a kyselinou citónovou, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut, až ovoce pustí šťávu. Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s 2 lžícemi cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Jam necháme chvíli zchládnout, a pak do něj zamícháme pálenku. Ihned plníme do suchých nahřátých sklenic, které otočíme dnem vzhůru.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Broskvový džem (marmeláda)

    Broskvový džem (marmeláda)

    Vanilkový dort se skořicí

    Vanilkový dort se skořicí

    Mléčná rýže se skořicí

    Mléčná rýže se skořicí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Teru
      Teru | 18. 7. 2015 22:28

      Prosím pěkně skořice se dává jaká? děkuji za odpověď :)

    • Lucka
      Lucka | 12. 9. 2012 16:36

      Bohužel šíleně přeslazený....

    • Beatrix Kido
      Beatrix Kido | 29. 8. 2010 13:19

      Dnes jsme ho dělala,ta skořice tomu dodala moc dobrou chuť i aroma.Dala jsem tam i rum,13skleniček z cca 3kg broskví.Zdá se mi ale,že 1kg cukru na kg ovoce je v tomto případě moc:-(tak myslim,že bude trochu přeslazený.

    • Hana Fogatošová
      Hana Fogatošová | 23. 8. 2008 19:33

      Je výborný, teď sem ho dodělala. Já jsem si přidala trochu víc skořice. Jinak se docela těším až si namažu na palačinky.

    • Alena Konopcikova
      Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:38

      Diky za recept, mam ted ve spajzu asi 15 slkenicek vyborneho dzemu, jen cukru jsem davala jen pul kila na kilo ovoce, uplne stacilo. Hlavne se me libilo, ze memusim dzem dale sterilizovat.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 6. 9. 2006 18:33

      Tento džem mne moc lákal vyzkoušet /hlavně asi kvůli skořici/. Je výborný. Chodím a ochutnávám...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Gelfix Classic Hnědý rum Kyselina citronová Skořice
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety zapečené se zeleninou

    Špagety zapečené se zeleninou

    Domácí vánočka

    Domácí vánočka

    Mušle

    Mušle

    Rybízový koláč IV.

    Rybízový koláč IV.

    Brokolice se žampiony

    Brokolice se žampiony

    Slaný anglický koláč

    Slaný anglický koláč

    Pesto ze sušených nakládaných rajčat

    Pesto ze sušených nakládaných rajčat

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Krůtí chilli con carne

    Krůtí chilli con carne

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    37
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    32
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    32
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Broskvový džem se skořicí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí