Brambory pečené se zeleninou a fetou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
2
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu

  • Dagmar Stránská
    Dagmar Stránská |

    22. 1. 2007 21:43

    Moc Vám děkuji za vegetariánskou inspiraci. Určitě o víkendu zkusím.

  • MartinV
    MartinV |

    22. 1. 2007 15:49

    Fetu doporučuji předem nakrájet na plátky a nechat přes noc vylouhovat v misce s vodou => zbaví se tak přebytečné soli, kterou je konzervovaná. Samotná chuť sýra zůstane.

  • Jana Z
    Jana Z |

    22. 1. 2007 09:52

    No teda dneska je tady jeden recept lepší než druhý, alespoň pro mě:-)) Miluju jednoduché ale DOBRÉ jídla.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: