Brambory na rýži

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
2
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.
3
Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.
4
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • mirina
    mirina |

    24. 3. 2007 09:26

    těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.

  • Chichi
    Chichi |

    23. 3. 2007 11:22

    velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky

  • Mirina
    Mirina |

    23. 3. 2007 11:13

    připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    22. 3. 2007 14:35

    Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    22. 3. 2007 12:24

    Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    22. 3. 2007 10:52

    Musí se to dávat do trouby? Nemohlo by se to dusit na sporáku?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: