Borůvková marmeláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g borůvky
    • 1
      kg cukr
    • 0,5
      lžička kyselina citronová
    • 0,5
      lžička pektin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravené a očištěné borůvky dáme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody a přivedeme k bodu varu. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, na 1 kg borůvek 700 až 800 g, podle kyselosti ovoce, půl lžičky kyseliny citrónové a pektin (použijeme podle návodu) a ještě vaříme asi tak 10 minut.
2
Hned po dovaření plníme borůvky do sklenic, zavřeme víčkem a sklenice otočíme dnem vzhůru asi na půl hodiny, aby se víčko dobře zatáhlo. Pokud chcete raději sterilizovat, dostačujících je tak 10 minut při teplotě 90°C.

RADA: Tipy na domácí zavařování

Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr Kyselina citronová Pektin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: