Boršč II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      sklenice červené zelí
    • 1
      sklenice červená řepa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks klobása nožičky
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 8
      ks pepř celý 6-8 kuliček
    • 5
      ks nové koření kuličky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso nebude měkké. Poté přelijeme přes cedník vývar, do kterého přidáme nakrájenou zeleninu, maso, uvařenou cibuli, klobásu, zelí a řepu i s nálevem. Vaříme, ale nesmí to být příliš do měkka. Ničím nemusíme dochucovat. Na talíři si pak dá každý kysanou smetanu tak, jak to má rád.

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    11. 11. 2009 10:25

    Když už, tak protlak, ale to jen někde. Kečup rozhodně ne.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    11. 11. 2009 07:57

    Přesně tak,Terezo!Myslím,že by ho snad přestali i vařit.Ingredience v receptu se k sobě hodí,ve výsledku je to lahůdka.Moje babička do boršče přidávala ještě brambor,který chuť neovlivní.Pak nebylo třeba ani druhé jídlo.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 11. 2009 20:08

    Do boršču kečup...no, Rusi, Ukrajinci aj poliaci by sa divili. Kečup do boršču nepatrí.

  • Miloslav Klail
    Miloslav Klail |

    10. 11. 2009 16:00

    Dávám tam ještě hot kečup a je to super

Poslední navštívené:

Abecední seznam: