Bazalkový cous cous (kuskus)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: 1 499 kJ
autor: zuzana113

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      balení kuskus Nejlepší kus kus je od značky Panzani
    • čerstvá zelenina (2 rajčata, 1 červená paprika, 2 jarní cibulka
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      ks koření - 7 druhů pepře drcený
    • 5
      g bazalka musí být čerstvá
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám bude tato obměna kuskusu chutnat. :-)
2
Vždy si nejprve připravím kuskus do nějaké vetší misky. Na oleji nechám zesklovatět cibuli a česnek. Cibuli krájím na půlkolečka a česnek na plátky.
3
Následně přidám veškerou zeleninu, která musí být nakrájená na malinké kostičky. Můžete přidat i mraženou zeleninu (hrášek, mrkvička, kukuřice). Zeleninu přihodím k cibuli a nechám cca 8 minut lehce restovat. Odstavím z ohně a přidám jen tak nahrubo nakrájenou bazalku. Do ingrediencí jsem napsala 5 g bazalky. Neodvažovala jsem ji. Pokud vám roste na zahrádce, tak utrhněte dlaň bazalky, popř. podle chuti. Bazalka musí být opravdu čerstvá, jinak pokrm nebude mít tu správnou chuť.
4
Připravenou směs vysypeme ke kuskusu. Ve varné konvici si uvaříme vodu a nalijeme na kuskus. Nikdy kuskus nedělám podle obalu, vždy zaliji kuskus tak, aby voda byla 1 cm nad ním.
5
Až teď osolte a opepřete (to aby vynikla víc chuť pepře a vše bylo rovnoměrně slané). Přidejte ocet a přikryjte pokličkou, víčkem nebo utěrkou a nechte cca 5 minut odstát.
6
Tuto dobrotu můžete jíst buď samotnou nebo jako přílohu k masu (přírodní kuřecí plátek).
7
Doufám, že Vám kuskus bude v mém podání chutnat. Dobrou chuť. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.