Babiččiny marokánky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks salko slazené
    • 200
      g lískové oříšky nasekat
    • 50
      g vlašské ořechy namlít
    • 140
      g kandované ovoce nebo sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smíchat a rozpustit nad parou, nechat vychladnout, dělat na pečící papír na plech MALÉ kupky (protože se roztečou a bude z nich kolečko) daleko od sebe, ať se nespojí. Vychladlé mažeme ze spodní strany čoko polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jarunka21
    jarunka21 |

    18. 12. 2013 22:25

    Nenáročný a celkem rychlý recept. Výsledek je úžasný, přesně takové máme rádi. Letos jsem je dělala již druhým rokem a tohoto receptu se budu držet. Marokánky jsou křehké a chuťově výborné.

  • Magda
    Magda |

    16. 12. 2010 11:45

    Je to jednoduché a rychlé, nedá se to moc zkazit. Místo mléka, kondenz. mléka a másla použijte šlehačku.

  • natulinka
    natulinka |

    11. 12. 2010 21:17

    ahoj ,mam tu jednu radu kvuli tomu ze se to rozteka..1.delejte to nad paru tu kasu a stalo se mne ze sem zapomnela na maslo a vubec to temu nevadilo a chutnalo to vyborne doporucuji! :-)

  • ladka.jankovska
    ladka.jankovska |

    29. 11. 2010 18:05

    Dělám také marokánky, ale pracnější, tak ráda vyzkouším letos tyto. Navíc všechno ,,BABIČČINO" je vždy úžasné, jako babičky samy. Ladi

  • Věra Mouzarine
    Věra Mouzarine |

    9. 12. 2006 16:39

    tak jsem koukala na svůj recept a jestli ten problém s roztékáním není v tom másle je ho tam poměrně dost.já ho tam dávám 100g a tvar drží dobře.A s tím konden.mlékem a cukrem taky souhlasím s hospodyńkou.Navíc kandované ovoce je taky dost sladké

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 12. 2006 11:56

    Jano, to byla jedna z věcí, které mi tenkrát u těchto marokánek vadily - taky se mi v krabici vytvořil slepenec:-(( Napadlo mne jedině proložit alobalem jednotlivé vrstvy a dávat je do krabice navolno - aby nebyla kolečka jedno na druhém.

  • Jana
    Jana |

    7. 12. 2006 21:22

    Marokánky jsem zkusila, jsou opravdu vynikajicí. Akorát po uskladnění v krabici jsem místo placiček našla druhý den velkou slepenou hroudu. Na chuti to sice neubralo, ale moc reprezentativní to není:) Udělala jsem někde chybu? Do krabice jsem je dávala už studené.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 11. 2006 09:40

    marokánky jsou výborné, většinou musím dělat několik dávek najednou a jsou jako první pryč, takže vřele doporučuji :o)

  • Di
    Di |

    8. 11. 2006 07:36

    Už se stalo. Udělala jsem to hned včera, když jsem dopsala tento komentář. Já jsem si vlastně dala dohromady dva recepty. Používám rozinky a případně také mandle. Snad se dneska Marokánky ze smetany zobrazí.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 11. 2006 15:10

    Di, tak napíš presný popis receptu?

  • Di
    Di |

    7. 11. 2006 07:38

    Já dělám marokánky už delší dobu. Mám vyzkoušený recept, kde je základem kaše z mouky másla a mléka nebo z mouky a šlehačky (u té druhé setrvávám). Cukru do těsta dávám co nejméně, osladí ho rozinky a sušené ovoce. Čokoláda ani nemusí být.Rodina mi letos oznámila, že chtějí jen marokánky a škebličky (mušle) s oříškovou nápní.

  • bramborka
    bramborka |

    6. 11. 2006 23:43

    Mohla bych vás paní Oumarová poprosit o ten lepší recept?Chtěla bych je konečně vyzkoušet,ale bojím se aby se mi povedly,když na vedlejších receptech čtu co se někomu povedlo.Mockrát děkuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    6. 11. 2006 19:46

    Hospodyňko, nespálí se, zkaramelizuje. Jinak mne ale tento recept moc nenadchl, zkoušela jsem ho před léty a existují lepší:-)) A máte pravdu - byly hrozně sladké.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    6. 11. 2006 15:43

    Já marokánky peču každý rok a myslím, že tohle zhruba odpovídá. Trochu mouky, žádné vajíčko. Marokánky se stejně při pečení roztečou na malé placičky.Co se mi ale nezdá je to slazené kondenz.mléko + ještě další cukr, to vypadá až moc přeslazeně a pak se to sladké mléko při pečení asi dost lehko spálí?

  • Eva
    Eva |

    6. 11. 2006 15:11

    Marokánky musím dělat každé vánoce a už jsem vyzkoušela několik receptů, ale mám pocit, že tohle nemůže vůbec držet pohromadě. Uvítám komentář někoho kdo to už vyzkoušel, já nemám odvahu.