• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
    Napište svůj komentář k receptu

    Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na rýži
      • 2
        sklenice rýže nejlépe kulatozrnná
      • 1
        ks cibule
      • olivový olej
      • bílé víno nebo vinný ocet
      • česnek
    • Tomate frito
      • 1
        plechovka nakládaná loupaná rajčata nebo pyré, ne protlak
      • 1
        kostka masox
      • cukr
      • cibule
      • 1
        lžička paprika - sladká
      • koření podle chuti
      • voda
      • olivový olej
      • sušená cibule
      • česnek sušený
      • vejce na volská oka

    Postup přípravy receptu

    1
    Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 min; než začne cibule zlátnout, přidáme nevařenou rýži.
    2
    Tu smažíme spolu s cibulkou, dokud není nahnědlá (ne spálená - nutné míchat!). Poté přilejeme 1 sklenici vody, přidáme sůl a asi 2-3 stroužky oloupaného celého česneku a vaříme.
    3
    Až se voda vyvaří, dolijeme další sklenici a případně přidáme trochu vína. Opět necháme vyvařit a přidáme ještě jednu sklenici vody a dále vaříme. Po vyvaření třetí sklenice vody by rýže měla být měkká.
    4
    "Tomate frito" se v ČR nedá sehnat již připravené, proto si jej uděláme: v menším hrnci osmahneme na dostatečném množství oliv. oleje jednu na velmi jemno nakrájenou cibuli a přidáme plechovku rajčat, kostku bujónu, koření a vše rozvaříme. Podle potřeby přilejeme vodu, osladíme a dochutíme.
    5
    Připravíme volská oka - asi 1 na osobu.
    6
    Podáváme tak, že rýži na talíři přelijeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky (tomate frito) a navrch dáme volské oko.
    7
    Vynikající jídlo se kterým se často setkáte ve Španělsku. Vhodné pro vegetariány.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Masíčko a lá Vyžlovka

    Masíčko a lá Vyžlovka

    Kuře a la Burgas

    Kuře a la Burgas

    Řecký salát a la ENKI

    Řecký salát a la ENKI

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Pajuce
      Pajuce | 13. 5. 2015 15:14

      Musím říct, že tomate frito mi v české kuchyni hodně schází :-( dá se použít na tolik způsobů a bohužel z českých ingrediencí se nedá nikdy dosáhnout takové chuti jako u pravého tomate frito.....

    • greenhead | 6. 3. 2011 19:52

      Excelentní, moc lidí nechápalo jak se dá takhle chutně smíchat rýže s vajíčkem. Vřele všem doporučuji.

    • Edita Obrdlíková
      Edita Obrdlíková | 19. 3. 2009 12:37

      Hledala jsem jen zpusob jak dobre uvarit ryzi, takze jsem nevyzkousela cely recept... I tak musim pochvalit, ryze nemela chybu!Priste to zkusim cele :-)

    • Jozef T.
      Jozef T. | 10. 4. 2008 00:50

      P. Hanka, keby ste tu zili takú dobu, ako ja, tak urcite by Vám bol aspon niekto povedal, ze doma sa to robí ako na Kube, kým v restauráciách pokial mozno najjednoduchsie (a najlacnejsie..). Je tu relatívne hodne Kubáncov a kubánskych restaurácií a vsetci Vám to potvrdia.

    • Hanka
      Hanka | 9. 4. 2008 13:14

      o bananu jsem slysela, ale ve Spanelsku jsem to teda s bananem nikdy nevidela, ani v restauracich ani doma

    • Jozef T.
      Jozef T. | 8. 4. 2008 00:25

      "Arroz a la cubana" okrem spomínaných ingrediencíí obsahuje hlavne banán - to je to, cím sa tento recept lísi od rôznych "európskych" receptov - kontrast neutrálnej ryze, rajcinovej omácky a sladkého banánu. Banán je mierne "frito" na oleji (pozor, nie v oleji!). V Spanielsku sa skutocne casto objavuje v restauráciách podávajúcich obedové menu a bez banánu. V domácnostiach sa ale pripravuje tak, ako na Kube - s banánom. Co sa týka prípravy "Tomate frito", tak dnes este existujú domácnosti, ktoré ho pripravujú doma, hoci kazdý obchod predáva niekolko rôznych znaciek. Lísia sa hlavne cutou pouzitých rajcín a obsahom soli (väcsina má minimálne, alebo len velmi málo soli!). Výsledok je kompletne rozmixovaná a precedená omácka. Základ je rajcina a tak mnozstvo oleja je minimálne (presne naopak, ako sa uvádza v horeuvedenom recepte). Mnozstvo cibule a cesnaku sa lísi podla výrobcu, v omácke ho neobjavíte.

    • Hanka
      Hanka | 3. 4. 2008 18:58

      když sem byla jako aupair ve španělsku, dávali sme do tý omáčky s tou cibulí zároveň taky najemno nakrájenou papriku. ale normálně ji lidi kupujou už hotovou,to se ale tady nedá-..ale fakt je to bezvadný jídlo

    • Petule B.
      Petule B. | 2. 4. 2008 21:51

      Dnes jsem to udelala k obedu. Ryze byla skvela, budu ji v teto uprave pouzivat i k jinym jidlum :o)) a omacka taktez! Pouzila jsem rajcata v plechovce a take jsem k nim pridala malou cuketu co mi uz brecela v lednici. Asi to nebylo originalni, ale nemelo to chybu. Ryzi jsem mela jen ve varnych saccich, tak jsem ji z nich pekne vysypala do panve a nevadilo, recept chvalim :o))

    • xy
      xy | 2. 4. 2008 18:03

      Asi by se to dalo nahradit. Ale tomate frito ma trochu jinou chut,znalci spanleske kuchyne budou vedet.Je to skoro jako nase rajska omacka,tu ale kazdy dela stejne taky jinak. Bohuzel se k nam jeste tato vymozenost nedostala,co se ale da koupit sou ruzne druhy loupanych a ctvrcenych rajcat v plechovce a s nima se to da,doporucuju i do dalsich jidel. Obrazkovy navod viz zde: http://www.cocinaconchico.com/cocina/tomate%20frito/tomate%20frito.html

    • XY
      XY | 2. 4. 2008 17:50

      Ryzi neproplachuji, vetsinou zalezi na typu,ale myslim,ze to neni nutne...

    • lenka
      lenka | 2. 4. 2008 11:54

      Ještě si myslím, že "tomate frito" by se úspěšně mohlo nahradit jakoukoliv hotovou omáčkou ke špagetám a těch je i u nás velký výběr. To pro někoho, kdo by si chtěl ušetřit práci...

    • Lenka
      Lenka | 31. 3. 2008 11:23

      Má se ta rýže předem propláchnout?

    • Evelyn Ciprová
      Evelyn Ciprová | 30. 3. 2008 22:13

      Celé mě to zaujalo, ale hlavně tomate frito. Varné sáčky jsem sice nikdy nepoužívala, ale rýži jsem vařila jinak a takto poslední dobo vařím rizoto, stejně jako moje dcera, a obě jsme se shodli, že je to nejlepší způsob. Tohle určitě vyzkouším.Děkuji za recept

    • Jana Novotná
      Jana Novotná | 30. 3. 2008 13:27

      Můžu jedině doporučit. Od té doby co znám tento středomořský způsob vaření rýže (nejdřív osmahnout,pak postupně přilívat vodu nebo vývar), tak už rýžu ani jinak nedělám. Arivederči,varné sáčky!:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže
    Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Česnek sušený Cibule Cukr Koření Masox Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Paprika - sladká Rýže Sušená cibule Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychlý moučník

    Rychlý moučník

    Bezé roláda

    Bezé roláda

    Hrníčkový mazanec

    Hrníčkový mazanec

    Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

    Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

    Cuketové nudle

    Cuketové nudle

    Koláčky s drobenkou

    Koláčky s drobenkou

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Mandle v pánvi pražené

    Mandle v pánvi pražené

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    42
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    36
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    35
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    34
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí