• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Arabské lečo "Šakšůka"
    Napište svůj komentář k receptu

    Arabské lečo "Šakšůka"

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arabské lečo "Šakšůka"
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks zelená paprika
      • 5
        ks rajčata (hodně zralá)
      • cibule
      • 2
        stroužek česnek
      • sůl
      • koření sedmi nebo pěti vůní
      • olivový olej
      • 5
        ks vejce 4-5

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibuli necháme zesklovatět na oliv. oleji, přidáme na kostičky pokrájené papriky a necháme asi 5 min. dusit. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek, sůl, koření a dusíme dalších 10-15 minut. Potom celou směs podlijeme trochou vody a rozklepneme na ní vajíčka (nemícháme, vajíčka zůstanou jako když děláte volská oka. Vajíčka posolíme, posypeme trochou koření, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna dusit do uvaření vajec. Podle potřeby podleváme vodou.
    2
    Podáváme s chlebem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zelená šakšuka

    Zelená šakšuka

    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    Šakšuka v praprikách

    Šakšuka v praprikách

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Janule
      Janule | 7. 11. 2013 11:51

      Muj manžel je Egyptan a šakšuku dělam takto smichám si 2 Cilule nakrajene na kosticky +2 velka rajčata přidam sul pepř řimsky kmin olej a maslo,zamichame a dame na sporak pozvolna vařime až se rajčata pekne rozvaři pote přidam 3 vejce znovu zamicham necham jeste 10 min a pak jeste dochutim a muzeme papkat podavame s Arabskym pita chlebem chleba muzeme udelat domaci či koupime dobrou chut=) ;-)

    • R. A.
      R. A. | 8. 10. 2011 15:33

      Šakšuka je též název pro turecké jídlo, které připravujeme takto: opečeme na oleji na plátky nakrájenou cuketu, brambory a lilky (lilky před pečením osolíme a necháme vykapat), každý druh zeleniny zvlášť, z pánve dáváme na ubrousek pro odsátí přebytečného oleje. Naskládáme na servírovací talíř a vše přelijeme jogurtem smíchaným s utřeným česnekem a solí. Výborné s bílým pečivem, recept a podobné jiné najdete na http://tureckakuchyne.net/

    • Lucka
      Lucka | 28. 5. 2011 13:47

      a jake koreni muze byt??

    • Veronika
      Veronika | 24. 10. 2010 21:52

      do tchatchouky nepatri ani brambory ani vejce!Neni to leco ale ratatouille na marocky zpusob!Grilovana paprika a ocistena rajcata osmazena na olivovem oleji a koreni a ji se jako studena priloha muzeme vylepsit stavou z nakladaneho citronu!Manzel je sefkuchar a pochazi z Maroka ;-) dobrou chut

    • Radima Pfeiferova
      Radima Pfeiferova | 28. 7. 2010 13:08

      Ja bych to rekla asi tak, zavisi na regianech,kdo odkud pochazi, ten je pak veden ve vareni tim rmerem ,jak je naucen z domova!Co se tyce mne,ja to delam s brambory tak ,ze je uvarim, posleze v maslicku s petrzelkou ( cerstve) v panvi lehounce osmahnu a podavam jako prilohu! Vjicka ty vmichavam do zeleniny a je to Basta!!!p.s. Potom mi je i jedno jak se jidlo jmenuje,v Turecku jew to -Sultanova panev s bilym chlebem(jufkou), na celem balkanskem uzemi se to jmenuje dzuvec , proste vsede je to drobet jinak ale vsude je to moc dobre a zdrave!!!

    • Jana Sochová
      Jana Sochová | 6. 3. 2010 10:48

      Příjemná změna pro lečo.

    • Jana V.
      Jana V. | 25. 1. 2009 10:46

      Egyptska verze Shakshuky dle meho muze je tato> na tuku osmahnout cesnek, pridat pokrajena rajcata, zelene papriky a feferonku, podusit, pridat koreni - sul, pepr, kamun (eg. kmin drceny), chilli, a nakonec do toho vmichat vejce :o)

    • nikola m
      nikola m | 29. 1. 2008 16:33

      zdravim! do egyptske verze vajcko patri!

    • Jozef T.
      Jozef T. | 21. 10. 2007 18:46

      Kedze sa objavili 2 rozdielne názory na recept Shakshuka (takto sa uvádza vo viacerých jazykoch) bol som zvedavý, kto má "pravdu". Podla toho, co som zistil je to p. Aisha. Zemiaky som skutocne nikde nenasiel. Jedlo je povazované za oblúbené v izraelskej kuchyni, v argentínskej (silná zidovská emigrácia v 19. a 20. st.), ale na prekvapenie aj v egyptskej kuchyni ( bez vajec!), ale s tým istým názvom!

    • Aisha
      Aisha | 16. 10. 2007 15:11

      brambory tam nepatří...

    • Anonym
      Anonym | 11. 10. 2007 10:13

      Do receptu patří ještě brambory na kostičky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření Olivový olej Rajčata Sůl Vejce Zelená paprika
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Česneková polévka III.

    Česneková polévka III.

    Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

    Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

    Babiččin štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Tvarohová pomazánka

    Tvarohová pomazánka

    Závin z bramborového těsta

    Závin z bramborového těsta

    Pečenáče z kapra

    Pečenáče z kapra

    Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

    Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    42
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    21
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    19
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Ženy.cz 7 důvodů, proč lidé vzdávají možnost být úspěšní. Chybí jim tyto vlastnosti!

    7 důvodů, proč lidé vzdávají možnost být úspěšní. Chybí jim tyto vlastnosti!

    Maminka.cz Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Reflex.cz Epidemiolog Maďar: Opravdu nám hrozí peklo, musíme na 20 dnů zavřít průmysl, z vývoje jsem zděšený

    Epidemiolog Maďar: Opravdu nám hrozí peklo, musíme na 20 dnů zavřít průmysl, z vývoje jsem zděšený

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Arabské lečo "Šakšůka"
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí