Alsaské kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: IvčaPě

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kotlety
    • 150
      g slanina
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks jablka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 6
      ks klobása 3 druhy, např. ostravská, čabajská, atd - od každého 1 pár
    • 8
      ks jalovec kuličky
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
2
Podáváme s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    20. 2. 2011 12:41

    Naprosto vynikající! Podávala jsem s brambory.

  • Milana Nováková
    Milana Nováková |

    30. 9. 2009 07:17

    Kotlety na Tatranský způsob.4kotlety osolené a opepřené dát do pekáče a vrstvit plátek anglické slaniny šunkový salám nebo šunku kolečko cibule kolečko rajčete kolečko zelené papriky zalijeme smetanou a pečeme asi 20až25min.pak přidáme plátek sýrumůže být i gouda nebo ementál a pečeme až se sýrrozpustí příl.americké brambory