1008
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře... více o "Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou a rumem. Dochutit můžeme i citronovou kůrou či skořicí. Vše... více o Lívanečky po našem - kynuté
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného... více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Do mísy vyklopíme bílý jogurt, prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou a přidáme do mísy, doplníme lžičkou jedlé sody a přiměřeně solí.... více o Langoše jednohubky
Vejce vyšleháme s tvarohem a mlékem. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu rozehřejeme na 180°C. Pomalu přisypáváme mouku do tvarohu. Promícháme,... více o Lehká tvarohová bublanina
Lehká alternativa pro nás, kteří nesnášíme nebo nemůžeme majonézy... Ledový salát nakrájejte na tenké proužky a mrkev, okurku a jablko nastrouhejte na... více o Ledový krabí salát s jogurtem
Králíka opláchneme, naporcujeme a odstraníme blány. Ve třech lžících oleje rozmícháme pepř, sůl a grilovací koření. Do této směsi naporcované maso... více o Králíček od Leničky
Listové těsto vyválíme do velikosti nízkého velkého plechu na pečení a přeneseme ho na pečící papír nebo fólii. V misce si vyšleháme vejce se... více o Křehké ořechové tyčinky z listového těsta
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme dozlatova na oleji, přidáme umleté uzené maso, pokrájené kysané zelí a krátce orestujeme. Listové těsto... více o Masové taštičky z listového těsta
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm - jablka nastrouháme do mísy a smícháme s... více o Jablečný závin z listového těsta
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme... více o Bleskové švestkové lívance
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole. Těsto potřeme rozetřeným česnekem se solí nebo česnekovou pastou (množství dle chuti), poklademe salámem... více o Listové chuťovky s olivou
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec... více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a... více o Lázeňský koláč
Vše pořádně promícháme a pečeme na pánvi bez tuku. Sladidlo před přidáním rozdrtíme.... více o Pudinkové lívanečky (DUKAN)
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
V hlubší pánvi rozehřejte olej, přisypte do něj jemně nasekaný česnek a za stálého míchání 1 minutu smažte. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a bez... více o Zapečené lasagne
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a... více o Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Plech vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonový plech) a dobře vymažeme máslem. Dno rovnoměrně posypeme pokrájenými jablky, na která... více o Lívancový koláč - pečený
Mouku nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a... více o Letní pokušení: Malinové muffiny
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem... více o Třešňové lívanečky
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky.... více o Jahodové lívanečky
Vodu přivedeme k varu, přidáme propláchnutou kulatozrnou rýži a osladíme. Na mírném plameni takto vaříme bez míchání asi 15 minut, dokud vody výrazně... více o Mléčná rýže "caffé latte coconut"
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý... více o Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Z tvarohu, vajec, mléka, fruktosy a otrub vymícháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Poté opět promícháme a na... více o Otrubové lívanečky
1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme... více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Z mléka, hladké mouky, kypřidla, rumu, vanilkového cukru, citronové kůry, mrkve, soli a vajec vymícháme hladké, středně husté těsto, které lijeme na... více o Mrkvové lívance
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na... více o Špenátové lívance s mlékem
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ... více o Nadýchané špenátové lívance
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat. Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody... více o Lilek se sýrem feta
Sypké ingredience na těsto smíchejte. Přidejte mléko a vejce a rozšlehejte metličkou do hladkého těsta. Můžete do těsta přidat trochu semínek z... více o Exotické lívance
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Mladou neloupanou cuketu pokrájíme na plátky, které posypeme oblíbeným kořením (česnekové, grilovací, italské, country...), obalíme v hladké mouce,... více o Cuketa v lupíncích s česnekovým dipem
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Rozpustíme máslo a smícháme s kondenzovaným mlékem, vejci a moukou, přidame sodu. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme kakao a pečeme každé... více o Cake "dream of life"
Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to).... více o Luxusní punčák
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky
Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z... více o Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
V míse smícháme mouku, cukr krupice i vanilkový, kakao, kypřící prášek, olej, vejce a kefír. Pečlivě promícháme. Můžeme do těsta přidat i pár lentilek... více o Muffiny s lentilkami
Banán rozmixujeme s vejci dohladka. Klademe na rozpálenou pánev vymazanou trochou oleje.... více o Rychlé banánové lívance
Nadrobno si nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Do hrnce přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme... více o Luxusní špenát
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Nic nebylo nalezeno